UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-06-12 17:36

Szoboszlai Zsoltot fiára emlékezteti a Wolfsburgba szerződő Mándity Márkó

A Főnix Gold FC szakmai vezetője, Szoboszlai Zsolt szerdán az Európa-bajnokságra készülő fia, Dominik kapcsán nyilatkozott, illetve beszélt a fehérvári utánpótlás-nevelő klubtól a héten a német Wolfsburg korosztályos csapatához szerződő, 16 éves Mándity Márkóról is.

Az U16-os válogatott Mándity Márkó a héten jelentette be a közösségi oldalán, hogy a nyáron a Főnix Goldtól a német élvonalbeli Wolfsburg korosztályos csapatába szerződik. 

Márkó hét éve játszik nálunk – nyilatkozta a fehérvári utánpótlás-nevelő műhely újabb tehetségéről Szoboszlai Zsolt a Nemzeti Sportnak– Szorgalmas, alázatos gyerek, akinek, ha azt mondom, innentől minden nap kézen állva jöjjön edzésre, mert az szolgálja a fejlődését, akkor úgy fog jönni.

A képességei, tehetsége alapján a legmagasabb szintre is eljuthat. Nem véletlen, hogy a Wolfsburg egy éven keresztül megfigyelte bajnoki meccseken, illetve az utánpótlás-válogatottban is,

és a posztján mintegy nyolcvan gyerek közül választották ki, de több ajánlata is volt.” 

Az edző szerint a támadó középpályás megérett a továbblépésre, arra, hogy egy erősebb közegben is bizonyítani tudjon.

A támadó posztokon, a középcsatárt leszámítva bárhol szerepeltethető. Jól lát a pályán, nyugodt, magabiztos, remekül mozgatja a társakat. A szabadrúgások és szögletek elvégzésénél is lehet rá számítani.

A játéka, karaktere sokban hasonlítható Dominikéhoz, de ő Mándity Márkó, a maga útját kell járnia.

Ezt tartom a legfontosabbnak az utánpótlás-nevelésben, hogy az egyéneket helyezzük előtérbe, hogy mindenki megtalálhassa a képességeinek megfelelően a maga útját, amin keresztül érvényesülni tud.” 

(Kiemelt kép forrása: instagram.com)