UtánpótlásSport
2024. szeptember 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2024-06-16 12:27

Gombás és Sági ezüst-, Kriza bronzérmes a szlovéniai felnőtt Ek-versenyen

Az utánpótláskorúak közül Gombás Bálint (66 kg) és Sági Nikolett (78 kg) ezüst-, Kriza Anna bronzérmet (63 kg) szerzett a szlovéniai Podcetrtekben zajló felnőtt cselgáncs Európa-kupa-versenyen.

Az U23-as korú magyar dzsúdósok közül hárman is dobogóra állhattak a szlovéniai Podcetrtekben zajló felnőtt Európa-kupa-viadal első napján. A férfiak 66 kilós súlycsoportjában a 21 éves Gombás Bálint (UTE) sorrendben izraeli, kazah, azeri és német riválist verve bejutott a döntőbe, amelyben végül hosszabbításos, nagy csatában alulmaradt az U23-as Európa-bajnok, azeri Nazir Talibovval szemben. A mostani ezüstjével Gombás az első érmét szerezte a felnőttek között Ek-versenyen.

A nők 78 kilós súlycsoportjában a 20 esztendős Sági Nikolett (KSI) szintén a döntőig menetelt, miután a legjobb nyolc között, illetve az elődöntőben is horvát ellenfelet múlt felül. Az U23-as Eb-bronzérmes, még juniorkorú magyar fiatal a döntőben kikapott a német Mathilda Sophie Niemeyertől, így Gombáshoz hasonlóan Sági is a második helyen zárt. 

A nők 63 kilós mezőnyében Kriza Anna ugyancsak remekelt. A néhány héttel ezelőtti, szarajevói győzelme után a Budapesti Honvéd 21 éves ígérete ezúttal is jól kezdett: két német versenyzőt legyőzve bejutott az elődöntőbe, majd ott vereséget szenvedett a későbbi győztes, szlovén Leilia Mazouzitól, ám a harmadik helyért javítani tudott, ugyanis Sara-Joy Bauer személyében immár a harmadik német lány ellen is diadalmaskodott, ezzel Kriza bronzérmesként végzett. 

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

(Kiemelt képen: Sági Nikolett Forrás: EJU)