UtánpótlásSport
2024. szeptember 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2024-06-16 16:44

Mamira győzött, Kőszegi bronzérmes a szlovéniai felnőtt Európa-kupa-versenyen

Az utánpótláskorúak közül a 19 éves Mamira Luca (52 kg) arany-, a 21 éves Kőszegi Rebeka (48 kg) bronzérmes lett vasárnap a szlovéniai Podcetrtekben rendezett felnőtt cselgáncs Európa-kupa-versenyen.

Mint arról beszámoltunk, az első versenynapon két ezüst és egy bronz volt az utánpótláskorú dzsúdósok termése a szlovéniai felnőtt Európa-kupa-viadalon. Mindezek után a fiatalok vasárnap sem maradtak adósak a jó teljesítménnyel.

A 19 éves, vagyis még juniorkorú Mamira Luca meg sem állt a végső győzelemig az 52 kilósok között.

A dunaharasztiak ifjúsági világbajnok reménysége sorrendben osztrák, két német, majd olasz riválist vert az aranyéremig vezető úton. Mamira pályafutása során felnőtt Ek-versenyen először állt dobogóra, és mindjárt annak legfelső fokára tehette meg mindezt.

Az U23-as Eb-bronzérmes Kőszegi Rebeka szintén jól szerepelt a 48 kilósok mezőnyében Podcetrtekben. A Budapesti Honvéd 21 éves ígérete erőnyerőként a negyeddöntőben kezdett, méghozzá rögtön sima győzelemmel. Az elődöntőben aztán nem bírt a későbbi győztes, japán Szakagucsival, majd a bronzéremért legyőzte a lengyel Onysket. Kőszegi harmadik érmét szerezte meg a felnőtt Ek-sorozatban.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

(Kiemelt képen: Mamira Luca Forrás: EJU)