UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Úszás

2024-06-22 20:55

Ábrahámmal és Pádárral Eb-győztes a 4x200-as vegyes gyorsváltó

Az Ábrahám Minnával és Pádár Nikolettel felálló 4x200 méteres vegyes gyorsváltó aranyérmet nyert szombaton a belgrádi úszó Európa-bajnokságon.

A Márton Richárd, Holló Balázs, valamint a két utánpótláskorú kitűnőség, egyaránt 18 éves Ábrahám Minna és Pádár Nikolett alkotta 4x200 méteres vegyes gyorsváltó aranyérmet nyert szombaton a belgrádi úszó Európa-bajokságon.

Az NSO beszámolója szerint mindössze tíz váltó nevezett ebbe a számba, ám végül csak öten indultak el az előfutamokban, így ez az öt váltó, a mieinkkkel együtt bejutott a döntőbe.

Így jó esély volt az újabb éremre, amit meg is szerzett a négyesünk, méghozzá a legfényesebbet! Márton Richárd a harmadik majd Holló Balázs a második helyen váltott.

Ábrahám Minna pedig az első hossz végén már az élre állt, és innentől a magyar váltó nem adta át a vezetést. Pádár Nikolett simán megtartotta az első helyet, és 7:30.11-gyel ért célba.

Előtte a női 100 m hát döntőjében a 18 éves Komoróczy Lora a nyolcas, a nem egészen 18 esztendős Molnár Dóra az egyes pályán úszhatott. A reménységeknek nem volt esélyük az éremre, és végül Komoróczy a hatodik (1.01.26), Molnár a nyolcadik (1:01.46) helyen csapott célba.

(Kiemelt képünkön: Ábrahám Minna  Fotó: Derencsényi István / MTI)