UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Úszás

2024-06-23 20:29

Komoróczyval és Pádárral Eb-ezüst vegyesváltóban

Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett női vegyesváltónk, soraiban két utánpótláskorúval, Komoróczy Lorával és Pádár Nikolett-tel az úszók belgrádi kontinensviadalán.

A mi szempontunkból szépen ért véget a szerb fővárosban ötvenes medencében rendezett vizes Eb, merthogy a zárónap hajrájában magyar második hely született. Vasárnap este a női 4x100-as vegyesváltóknak a program utolsó előtti számát jelentő döntőjével búcsúztak Belgrádtól az úszók, s négyesünk az elköszönés „ezüstös” formáját választotta.

A kvartettnek éppen a fele képviselte az utánpótlást

az elsőként elrajtolt hátúszó, Komoróczy Lora, befejező emberként pedig a sprinter, és szintén 18 esztendős Pádár Nikolett személyében, aki gyorson hozta be a második helyre a váltónkat.

Utóbbit a délelőtti selejtezőben egy harmadik 18 éves, Ábrahám Minna „helyettesítette”, méghozzá nagyszerűen, hiszen az ő remeklése is szükségeltetett ahhoz, hogy a magyar váltó a mezőny legjobb idejével (4:04.30 p) érjen célba.

A fináléban Komoróczy a maga penzumát a váltó első indulójaként 1:01.08 perc alatt, egyéni csúccsal teljesítette, két századdal javítva meg korábbi legjobbját. A „befutó” pedig az a 100-as klasszikus távon Belgrádban egyéniben bronzérmes Pádár volt, aki ezúttal is bravúrosan úszott, de hajrája – a korábbi három váltóarany után – most „csak” ezüstöt ért... Maga a négyes 4:01.50 perccel lett Eb-második, hatalmasat módosítva a 2017 óta élt, 4:03.08-as magyar rekordon.

Az Eb utolsó napján más ifjoncunk már nem úszott, de emlékezetes hetet tudhat maga mögött Jackl Vivien és Molnár Dóra is, akik szintén nagyszerű eredményekkel, Európa-bajnoki érmekkel igazolták, hogy ott van a helyük a párizsi olimpián induló magyar csapatban is. 

(Kiemelt képen: Komoróczy Lora egyéni csúccsal segítette az Eb-ezüstérmes 4x100-as vegyesváltónkat Fotó: Derencsényi István/MTI)