UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-06-23 16:29

Toman Petra szerződést hosszabbított Diósgyőrben

A 19 éves, korosztályos válogatott kosárlabdázó, Toman Petra a következő évadban is a magyar bajnok és Euroliga-szereplő DVTK felnőttcsapatát erősíti.

A DVTK fiatal bedobója, Toman Petra meghosszabbította szerződését Miskolcon, és az év elején szenvedett súlyos sérülése után jelenleg gőzerővel készül a visszatérésre – adta hírül honlapján a diósgyőri klub.

Az U20-as válogatott reménység 2022 nyarán igazolt a DVTK-hoz, az elmúlt két év viszont nem alakult ideálisan számára: kétszer is térdszalagszakadást szenvedett. A tervek szerint november-decemberre várható, hogy ismét pályára léphet.

– Hogyan halad a felépülésed?

– Gőzerővel. Kondival, tornával, és labdás edzésekkel próbáljuk formába hozni a testemet. Az a cél, hogy minél jobb állapotba kerüljek, és minél jobb állapotban térhessek majd vissza a pályára. Remélhetőleg, az év vége felé ez megtörténhet, de ennél pontosabbat csak a nyár végén tudunk mondani ezzel kapcsolatban. 

– Milyen célokkal vágsz neki a következő szezonnak?

– Az elmúlt két év nagyon nehéz volt, fejben és fizikailag is nagyon nehéz volt végigcsinálni. Nagyon szeretnék kosarazni, szeretném élvezni a játékot, és újra együtt lenni a csapattal a pályán. Nekem az a legfontosabb célom, hogy egészségesen visszatérhessek, és megint kosarazhassak. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki segíti a felépülésemet, ezúton is szeretném megköszönni a klubnak, az edzőknek, és a szakmai stáb tagjainak, hogy mindenben segítenek és támogatnak. 

A teljes interjú ITT olvasható.

(Kiemelt képen: Toman Petra Forrás: dvtk.eu)