UtánpótlásSport Úszás: Ábrahám Minna ifjúsági Európa-bajnok 200 gyorson
2024. július 4.
  • instagram
Ifjúsági úszó Európa-bajnokság, Vilnius U18-as fiú vízilabda-világbajnokság, Buenos Aires
Keresés:

Sportágak

Vízilabda U16-os fiú vízilabda-világbajnokság

2024-06-24 19:47

Vb-bronzérmes az U16-os fiúválogatott

A montenegróiak legyőzésével bronzérmes a magyar fiú vízilabda-válogatott a máltai U16-os világbajnokságon.

Az elődöntőben a spanyoloktól elszenvedett vereség után hétfőn Montenegró fiataljai ellen játszott bronzmérkőzést az U16-os fiú vízilabda-válogatott a korosztály máltai világbajnokságán.

Juhász Zsolt együttese az első percben hátrányba került, de Rabb Benedek és Divják Dejan révén gyorsan fordított, az első negyed pedig 2–2-vel zárult. A második játékrészben felváltva estek a gólok, Rabb újabb három találatot jegyzett, míg a negyed végén Kovács Mátyás volt eredményes akcióból, 6–5-ös magyar vezetésnél jött a fordulás.

Bronzérmet szereztek a magyar fiúk a máltai U16-os vb-n Forrás: MVLSZ

A harmadik felvonás is délszláv góllal kezdődött, de az ismét ihletett formában játszó Rabb triplájával aztán először volt két-, majd háromgólos a magyar előny. Ám a montenegróiak nem adták meg magukat, és a negyed végére egy gólra zárkóztak vissza (9–8).

A záró negyedben fontos volt, hogy a melyik csapat szerzi az első gólt, hiszen a biztos vezetés vagy az újbóli egyenlő állás múlott a találaton. Szerencsénkre, Jámbor Csaba is feliratkozott az eredményjelzőre egy góllal, majd hiába jött a gyors válasz a másik oldalon, Hidasi Zétény is megvillant akcióból. A montenegróiak kapaszkodtak, és megint visszajöttek egy gólra, de a negyed második felében már csak egy találat esett, azt pedig Rabb lőtte, így

a magyar U16-os fiúcsapat 12–10-es sikerrel világbajnoki bronzérmes lett.

A szerbek elleni negyeddöntőben 9 gólig jutó Rabb Benedek, ezúttal 8-nál állt meg. A vb-döntőt a magyarok meccse után Spanyolország és Olaszország játssza.

U16-os világbajnokság, Málta
Bronzmérkőzés
Magyarország–Montenegró 12–10 (2–2, 4–3, 3–3, 3–2)
Magyar gólok: Rabb 8, Hidasi, Divjak, Jámbor, Kovács M. 1-1.

(Kiemelt kép forrása: MVLSZ)