UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2024-06-25 09:07

Sűrű második félév kezdődik az utánpótlásnak

Az év első hat hónapjában is pezsgett az élet a magyar korosztályos ökölvívók háza táján, a második félév azonban még sűrűbbnek ígérkezik.

Pár nap, és máris eltelt 2024 első fele, amelyben nem voltunk híján a hazai ökölvívó-utánpótlást érintő eseményeknek, volt bőven lehetőség szurkolni a fiatal bunyósainknak, akik rögtön az év elején munkába álltak, ráadásul az első versenyek is hamar elérkeztek.

Az U22-esek a felnőttkorosztály megméretésein bontogatják már a szárnyaikat, a Bocskai-emlékverseny ebből a szempontból kiemelt állomás volt, míg az olimpiai világkvalifikációs versenyeken még nagyobb volt a tét – azokon figyelhettünk korosztályos magyar bokszolót, bár kvótát végül nem sikerült szerezniük.

Az ifjúsági, a junior- és a serdülőválogatott is találkozott az év elején, a 2006-os és 2007-es születésű sportolók alkotta ifik pedig február első napjaiban már túl is voltak az első válogatójukon, a fővárosban megrendezett Énekes-emlékversenyen. Nem sokkal később a Dracula Openen már nemzetközi mezőnyben tartottak a juniorokkal (2008-2009) együtt erőfelmérőt, április elején pedig megrendezték az Európa-bajnokságukat, amelyen

a csapat a tavalyihoz képest javarészt kicserélődött kerettel két érmet szerzett.

A juniorokat már említettük, mellettük a serdülők (2010-2011) is többször találkoztak összetartáson, a két korosztály pedig előbb az utánpótlás Magyar-kupán, majd a Bornemissza-emlékversenyen válogatózott az év célversenyei előtt. A juniorok múlt vasárnap kezdték meg a szereplést a szarajevói Európa-bajnokságon, ami júliusban ér majd véget, a serdülők pedig az eredeti tervekhez képest egy hónappal később, augusztusban lépnek fel az Eb-jükön, szintén Bosznia-Hercegovinában, Banja Lukán.

A világversenyek sora azonban ezzel nem ér véget: októberben igencsak felpörögnek az események, a hónap első felében az U22-esek szerepelnek majd Európa-bajnokságon Szófiában, amint pedig vége az eseménynek,

kezdődik is Montenegróban az esztendő legfontosabb korosztályos ökölvívó-eseménye, az ifjúsági világbajnokság. 

„Az Ostrom-kupa lesz majd a válogató az ifjúsági világbajnokságra, utána augusztus közepétől táborba megyünk a szerbiai Golden Gloves of Vojvodina nemzetközi viadal előtt, ami az első nemzetközi megmérettetésünk lesz a válogatót követően. Tervezzünk indulni a Moldavian Belten, a Szilézia-kupán, valamint a szófiai Emil Zsecsev-emlékversenyen is, hogy a vébén a lehető legjobb formában szerepeljenek a bokszolóink” – mondta Ács a nyári tervek kapcsán.

Ne feledjük, az utánpótlásra országos bajnokságok is várnak a második félévben, és egyéb nemzetközi versenyek is, köztük a Bahreinben rendezendő Gymnasiade.

(kiemelt képünkön: az ifjúsági válogatott Eb-n már szerepelt idén, a vb-je ősszel lesz Forrás: MÖSZ)