UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2024-06-26 14:39

Hegyifutás: Kalász Bertold 13. lett a spanyolországi nem hivatalos U18-as vb-n

Legjobb magyarként Kalász Bertold a 13. helyen zárt az U18-as hegyifutók nem hivatalos spanyolországi világbajnokságán. A lányok közül a 30. helyen végző Dolmány Emma volt a mieink legjobbja.

A spanyolországi Aguilar de Campoo városában, a Palentina-hegységben rendezték meg a 16-17 éves korosztály számára kiírt, nem hivatalos hegyifutó világbajnokságot, a Youth Cupot – számolt be a Magyar Atlétikai Szövetség.

A magyar fiúválogatottból Kalász Bertold érte el a legjobb helyezést, és a tavalyi versenyhez hasonlóan a 13. helyen végzett, Árvay Csongor a 31., Major Dániel a 42. lett. Csapatban a 10. helyen zártak a mieink. A lányok közül Dolmány Emma a 30., Nemes Réka a 32., Cseh Krisztina a 37. helyet szerezte meg, míg csapatban a 11. helyet érdemelték versenyzőink.

A lányok között az Olasz Licia Ferrari diadalmaskodott, a fiúk mezőnyében a francia Emilien Simoneau győzött. A csapatversenyben a nőknél Spanyolország végzett az élen, Egyesült Államok és Skócia előtt. A férfiak viadalán az USA nyert, Franciaországot és Olaszországot megelőzve a dobogón.

Rakonczai Adrienn csapatvezető így értékelte a mieink szereplését:

„Az előzetes várakozások alapján Emmától top tizenötön belüli eredmény reális lett volna, de a verseny első szakaszán egy keskeny ösvényen fellökték, és az esést követően tíz-tizenöt versenyző is megelőzte. A fiúk közül Kalász Bertold esetében akár egy dobogós helyezés is benne volt a pakliban, viszont valószínűleg fáradtság miatt a verseny második felében az addigi harmadik helyről fokozatosan hátrébb szorult. A többiek hozták magukat, egységes, jó szemléletű csapatunk volt.

Összességében nehéz terepen, nem könnyű körülmények között, az előzetesen elvártaknak megfelelően szerepelt a csapat.

Nagyot küzdöttek a fiatalok. Gratulálok nekik!”

(Kiemelt képet készítette: Berendi Antal/MASZ)