UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-06-26 10:53

Munkába állt az Eb-re készülő U18-as leányválogatott

Hétfőn Sopronban megkezdte az U18-as leány kosárlabda-válogatott a közvetlen felkészülést a portugáliai Matosinhosban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra.

Az U18-as leány kosárlabda-válogatottal nem is olyan régen találkozhattunk utoljára, hiszen Laczka Miklós tanítványai május utolsó és június első napjaiban nemzetközi tornán vettek részt Sopronban, ahol veretlenül végeztek az élen a mieink – írja a wbasket.hu.

Majd rövid pihenő után a csapat ezen héten Sopronban megkezdte az öthetes Európa-bajnoki felkészülését az augusztus harmadikán rajtoló, portugáliai kontinenstornára.

A mieink kerete a legutóbbi összetartáshoz képest egy helyen változott: Hőgye Petra helyét Drahos Leila vette át. Mint ismert, Drahos a soproni nemzetközi torna alatt Malagában, a FIBA-NBA táborban vett részt.

A válogatott felkészülésének első hete péntekig tart, majd hétfőn délelőtt folytatja a munkát. Az első felkészülési meccseket jövő héten pénteken és szombaton Lengyelországgal vívja Sopronban nemzeti csapatunk.

Az U18-as leányválogatott bő kerete:
Albert Szidónia, Drahos Leila, Fárbás Eliza, Gábor Lili, Gréts Dalma, Halmágyi Kitti, Janzsó Alíz, Josepovits Kinga, Kendelényi Luca, Kókai Patrícia, Poczkodi Zsófia, Rátkai Eszter, Szikszai Franciska, Szücs Gréta, Toman Dóra és Toman Réka.

(Kiemelt képet készítette: Rózsa Gábor/MKOSZ)