UtánpótlásSport
2024. július 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu U23-as és ifjúsági kajak-kenu Európa-bajnokság

2024-06-29 14:21

Hat magyar érem az U23-as és ifjúsági Eb első döntős napján

A Konyecsnyi Milán, Szabó Vilmos ifjúsági páros aranyérmet szerzett K2 1000 méteren a pozsonyi korosztályos kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Rekordszámú éremmel zárta 2023-ban a magyar válogatott az U23-as és ifjúsági kajak-kenu Európa-bajnokságot, összesen harminc medállal, közte tizenkilenc arannyal tért haza a csapat Portugáliából.

A jó szereplésben idén is bízhattunk: a korosztályos Eb-n, vagyis az év első utánpótlás világversenyén Pozsonyban gyűltek össze a sportolók, hogy összemérjék a tudásukat.

Csütörtökön és pénteken az elő- és a középfutamokat rendezték meg, szombat délelőtt viszont már finálék is kerültek a programba, természetesen magyar érdekeltséggel.

Ezeken összesen hat magyar hajó végzett dobogót érő helyen, közülük

az ifjúsági kajakos páros, Konyecsnyi Milán és Szabó Vilmos duója aranyérmet szerzett 1000 méteren.

Másodikként négy egységünk zárt: Hidvégi Hunor U23 K-1 1000 méteren holtversenyben ért célba, mellette ezüstérmet érdemelt ki Mertz Attila (ifjúsági K1 1000 m), szintén az ifi kajakosok között Hofer Bianka (1000 m), illetve a Fodor Nicholas, Hodován Dávid páros (U23 C2 1000 m).

Gyányi Milán harmadik lett az ifik között C1 1000 méteren.

Szombat délután elődöntőkkel folytatódik az Eb, vasárnap, az utolsó napon pedig további döntőkben szurkolhatunk majd magyar fiataloknak.

Az eredménykövető ITT érhető el.

(Kiemelt képünkön: Szabó Vilmos (hátul) és Konyecsnyi Milán Forrás: MKKSZ)