UtánpótlásSport
2024. október 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-07-02 12:53

Gábor Lili a TFSE-MTK-ban folytatja

Az U18-as leány kosárlabda-válogatott alapembere, Gábor Lili a TFSE-MTK NB I/A-csoportos felnőttcsapatában folytatja pályafutását.

A Csata DSE-ben nevelkedett, 18 éves kosárlabdázó, Gábor Lili immár harmadik felnőttélvonalbeli évadjára készülhet, de ősztől már nem a BEAC, hanem a TFSE-MTK NB I-es csapatát erősíti – derül ki a kék-fehérek keddi bejelentéséből.

A 2006-os születésű bedobó tavaly nyáron tagja volt az U18-as Eb-n ötödik helyet szerző magyar csapatnak, de korábban is rendre szerepet vállalt a korosztályos válogatottakban. Két évvel ezelőtt az U17-es nemzeti csapattal vb-hatodik, az U16-osokkal Eb-ötödik lett.

Gábor egy évvel ezelőtt igazolt a BEAC-hoz, és az újbudaiak színeiben a játszott percek és a mutatott teljesítményben is jelentősen fejlődött az eggyel azelőtti, vagyis az első NB I/A-csoportos évadához képest. Amíg a 2022/23-as bajnoki kiírásban 2,1 pontot jegyzett, addig a legutóbbi szezonban már 5,3 pontot átlagolt meccsenként, és összességében az első osztály legjobban teljesítő utánpótláskorú játékosai közé tartozott.

(Kiemelt kép forrása: tfse.sport.hu)