UtánpótlásSport
2024. július 7.
  • instagram
Ifjúsági úszó Európa-bajnokság, Vilnius U18-as fiú vízilabda-világbajnokság, Buenos Aires
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2024-07-04 20:51

Nyikos bronzérmes, Elekes döntős az újvidéki U20-as Eb-n

Nyikos Veronika (76 kg) bronzérmet szerzett, míg Elekes Enikő (65 kg) bejutott a másnapi döntőbe az Újvidéken zajló U20-as birkózó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

A negyedik versenynap sem telt magyar érem nélkül az U20-as birkózók újvidéki Európa-bajnokságán. A hazai szövetség (MBSZ) beszámolója szerint

a korosztály kétszeres Eb-győztese, Nyikos Veronika ugyan ezúttal legyőzőre talált a 76 kilósok elődöntőjében, a bronzéremért már nem hibázott:

technikai tussal legyőzte lengyel riválisát, Patrycja Cubert. Az 59 kilósok között induló Borsos Viktória is a dobogó harmadik fokáért küzdhetett, miután a vigaszágon magabiztos győzelmet aratott, azonban ezután a török Sevim Akbassal már nem bírt a harmadik helyért, fordulatos meccs (5–7) után ötödik helyen végzett.

Mindeközben a csütörtöki versenynapon szereplését megkezdő mind az öt magyar női birkózó versenyben maradt péntekre is.

Az U20-as Eb-címvédő Elekes Enikő (65 kg) – moldovai, görög és lengyel ellenfelet legyőzve – ezúttal is fináléba jutott,

míg Kapuvári Liliána (53 kg) és Terék Gerda (57 kg) a bronzmeccsen lesz érdekelt, Páli Mirella (62 kg) és Osváth-Nagy Noémi (72 kg) pedig a vigaszágon folytathatja Újvidéken.

(Kiemelt képen: Nyikos Veronika (pirosban) Forrás: MBSZ/UWW)