UtánpótlásSport
2024. október 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2024-07-08 16:56

4 város tornája: Zágráb nyert, Budapest követte

Zágráb győzelmével ért véget a hagyományos, ezúttal Budapesten rendezett 4 város tornája elnevezésű ifjúsági sportvetélkedő, amelyen múlt csütörtöktől vasárnapig 400 sportoló 6 sportágban (asztalitenisz, atlétika, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda) mérte össze tudását. A második helyen a házigazdák csapata végzett, megelőzve Pozsony és Ljubljana együttesét.

„Izgalmas versenyek, sportszerű jelenetek, kiváló hangulat: a rendező Budapesti Sportszolgáltató Központ nevében büszke vagyok arra, hogy méltó módon láthattuk vendégül az 1996-ban útjára indult sorozatot – mondta Garamvölgyi Bence, a BSK ügyvezetője.

Külön öröm, hogy a fiatalok odafigyeltek egymásra. Ha valaki gondban volt, nem azt nézték, ki honnan jött és mi áll az eredményjelzőn, hanem azt, hogy segítsék a másikat a versengésben.

Ennek nyomán – első alkalommal – Fair Play-díjakat is kiosztottak szervezők. Elismerést kaptak a pozsonyi kézilabdázók, miután edzőjük, Tomás Kysel és játékosuk, Richard Múdry a ljubljanaiak elleni mérkőzés vége felé, szoros állásnál jelezte: a játékvezetők rosszul ítéltek meg egy oldalbedobást, amely így a szlovén különítménynek jár. A találkozót egyetlen góllal (21–20) nyerte Pozsony. Díjat ért továbbá a budapestiek, a pozsonyiak és a zágrábiak közös döntése: saját kosárlabdázóikkal segítették ki az e sportágban csapatot kiállítani nem tudó ljubljanaiakat.

A szervezők szabadidős és kulturális eseményekkel is kedveskedtek a vendégeknek, akik a magyar főváros nevezetességeinek megtekintése mellett a Palatinus strandon is hűsölhettek. A Kristály Színtéren rendezett vasárnapi záróünnepségen a Magyar Parkour Szövetség tartott bemutatót, majd lemezlovas gondoskodott a partihangulatról.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt képünkön: 400 fiatal vett részt a seregszemlén Forrás: Budapesti Sportszolgáltató Központ)