UtánpótlásSport
2024. október 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2024-07-08 18:24

Kezdődik az U22-es férfi Európa-bajnokság Hollandiában

Kedden este a házigazda hollandok ellen kezdi meg szereplését a magyar U22-es férfi röplabda-válogatott a korosztályos Európa-bajnokság nyolcas döntőjében.

Július 9. és 14. között Hollandiában második alkalommal rendezik meg az U22-es férfi röplabdázók Európa-bajnokságát, méghozzá a magyar válogatottal a nyolcas döntő mezőnyében. (A két évvel ezelőtti, első tornát az olaszok nyerték meg Lengyelországban.) A Toronyai Miklós vezette mieink az I-es számú csoportba kaptak besorolást, a lengyelekkel, a spanyolokkal és a házigazda hollandokkal közös kvartettbe, amelynek mérkőzéseit majd Groningenben rendezik meg. 

Már önmagában az a tény, hogy ott lehet a csapatunk az Európa-bajnokságon, hatalmas szó számunkra,

hiszen a fiúszakágban ez ritkábban adatik meg számunkra, mint például a lányoknál. Szépen fokozatosan fejlődik a fiúutánpótlásunk is, és látszik az edzők munkája a srácokon, ugyanakkor jelenlegi helyzetben még ott tartunk, hogy pusztán a kijutás is hatalmas fegyvertény.

Továbbá azt is látni kell, hogy az U22-es korosztályban nyolccsapatos elitmezőnyről beszélünk, nem pedig tizenkét-, vagy tizenhatcsapatos tornáról van szó, mint a fiatalabb korosztályokban.

A mieink papíron a másodvonalba tartoznak, szóval Európa legerősebb röplabdanemzeteivel szemben számunkra már minden megnyert szett részsikerként könyvelhető el. Bízunk benne, hogy a fiúk olyan tapasztalatokra tesznek szert, amelynek köszönhetően idővel sikerül még közelebb zárkóznunk a kontinens legjobbjaihoz" – mondta a várakozásokról Kormos Mihály, a hazai szövetség (MRSZ) szakmai igazgatója az Utánpótlássportnak.

A válogatott az első meccsét kedden 19:30-tól játssza a hazai pályán szereplő hollandok ellen.

A csoport első két helyezettje jut tovább az elődöntőbe.

Az U22-es férfiválogatott kerete:
Bogdán Bence (Kecskeméti RC), Boldizsár Péter Andor (Kecskeméti RC), Cziczlavicz Dávid (GreenPlan-VRCK), Fenyvesi Barnabás (Quincy University), Fenyvesi Dániel István (MEAFC-Peak Bau), Garan Bálint (GreenPlan-VRCK), Kecskeméti Bálint Olivér (Kecskeméti RC), Kövessy Kristóf (Pénzügyőr SE), Miklósi-Sikes Zétény (GreenPlan-VRCK), Szalai Kristóf József (Pénzügyőr SE), Török Soma (Kecskeméti RC), Török Zsombor (Kecskeméti RC), Tóth Kristóf (Pénzügyőr SE), Varga Péter (Kecskeméti RC)
Szakmai stáb: Toronyai Miklós (vezetőedző), Beregszászy Szabolcs (edző), Szerencsés Ádám (statisztikus), Barna Márton (masszőr), Kamen-Juhos Ildikó (technikai vezető)
A magyar csapat csoportmérkőzéseinek programja (Groningen, Hollandia):
július 9. (kedd) 19:30
Magyarország–Hollandia
július 10. (szerda) 16.:30
Magyarország–Lengyelország
július 11. (csütörtök) 16:30
Magyarország–Spanyolország

(Kiemelt kép forrása: MRSZ/CEV)