UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2024-07-09 14:52

Nemcsek Gréta letette a névjegyét a felnőttek között

Megszerezte karrierje első WTA-pontját Nemcsek Gréta, a Vasas SC utánpótláskorú teniszezője.

A Vasas Körmöczy Teniszakadémia 15 esztendős játékosa okozta a mogyoródi 15 ezres női ITF-torna legnagyobb meglepetését a WTA 491. helyén álló, 22 éves, szlovén Pia Lovric legyőzésével. Nemcsek Gréta karrierje első felnőtt nemzetközi tornájának főtáblájára a hazai szövetségtől kapott szabadkártyának köszönhetően kerülhetett fel, ám első pillantásra nem tűnt túl szerencsésnek. A sorsolás ugyanis a torna második kiemeltjével állította szembe, aki kifejezetten tapasztalt versenyzőnek számít ezen a szinten. Sőt, idén többnyire erősebb viadalokon indult, az április, koperi W75-ösön például negyeddöntőzött.

A mogyoródi első fordulóban azonban sem az életkor, sem pedig a ranglista által joggal várható különbség nem látszott a két teniszezőn. S bár Nemcsek Gréta nem tagadta, hogy a szokásosnál idegesebben kezdett, játékosunk gyorsan elkapta a fonalat, határozott tenyereseivel leirányította ellenfelét és magabiztosan 6:3-ra nyerte az első szettet. A második elején is vezetett, ám azt végül 6:4-re elveszítette. A döntő harmadik játszmában ismét a Vasas teniszezőjének akarta érvényesült, 4:1-es és 5:2-es vezetés után, 6:3-mal zárta a találkozót.

„Természetesen nagyon örültünk a győzelemnek, az első felnőtt sikert és az azzal járó WTA-pontot is a megtett, fontos mérföldkövek közé soroljuk – értékelt a klub honlapjának Bocskay József, a Vasas teniszszakosztályának vezetője, Gréta mestere. – Számomra azonban

továbbra is az a legfontosabb, milyen játékkal éri el az eredményeit.

Mogyoródon kihozta magából, amit tud. Taktikusan irányította a mérkőzést, jól felépítette a teniszét, konkrét elképzeléseit igyekezett megvalósítani. Fontos visszajelzés számunkra, hogy erre most már egy felnőtt ellen is képes. A sebesség nem okozott számára problémát, épp ellenkezőleg. Az utóbbi időben azt tapasztaltam, minél magasabb a ritmus, ő is annál magasabb fordulatszámra kapcsol.”

A szakember hozzátette, a lehető legjobb úton jár a tanítványa, aki a kora ellenére már saját, markáns karaktert mutat a pályán.

(Kiemelt képünk forrása: MTSZ/Csengeri Zsanna)