UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2024-07-10 19:58

Nagy fejlődésen ment át az U18-as leányválogatott az Eb során

Négy győzelemmel és három vereséggel a nyolcadik helyen zárta az U18-as leány röplabda-válogatott a korosztályos Eb-t. Horváth András szövetségi edző kiemelte: mérkőzésről mérkőzésre jobban játszott a csapat, és sikerült változatos támadójátékkal meglepni a papíron esélyesebb ellenfeleket is.

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott a bolgárok bravúros legyőzésével zárta szereplését Krétán, a román-görög közös rendezésű U18-as leány röplabda Európa-bajnokságon. A csoportkör zárásaként a mieink 0:2-ről fordítva győzték le a mindaddig veretlen és már biztos elődöntős bolgár együttest. Horváth András csapata ezzel a negyedik helyen végzett a nyolcfős csoportjában, és összesítésben a nyolcadik helyen fejezte be a kontinenstornát. 

„Mi már akkor is nagyon boldogok voltunk, amikor tavasszal kiharcoltuk a kijutást az Eb-re, hiszen önmagában már a kvalifikáció kivívása nagy fegyverténynek bizonyult.

Majd az, hogy az Európa-bajnokságon aztán a hétből négy mérkőzést is megnyertünk, egyenesen fantasztikus teljesítmény a lányoktól. Továbbá nagyon komoly skalpokat is gyűjtöttünk be,

ugyanis a tavalyi Eb-negyedik görögöket hazai pályán múltuk felül és a bolgárok veretlenségét éppen nekünk sikerült elvenni, méghozzá nem mindennapi körülmények között, kétszettes hátrányból felállva. Emellett például a tavalyi Eb-ezüstérmes törökökkel is viszonylag szoros meccset játszottunk, sikerült szettet is elcsípnünk tőlük.

Összességében meccsről meccsre jobb játékot mutatott a csapat,

és a játék minden elemében nagyot léptünk előre a hét mérkőzés során" – értékelt Horváth András szövetségi edző az Utánpótlássportnak.

A Horváth András vezette U18-as leányválogatott nyolcadik lett az Eb-n Forrás: MRSZ/CEV

A mieink a csoportkör során megverték a finneket, a görögöket, a litvánokat és bolgárokat, míg a lengyelektől, a törököktől és németektől vereséget szenvedtek.

„A lengyelek elleni első meccsen sajnos sérülés miatt rögtön az elején elveszítettük Teleki Annát, ami azt hiszem, kicsit rá is nyomta a bélyegét a nyitó produkciónkra.

Viszont utána a finnek ellen már határozottabb befejezésekkel operáltunk, és a későbbi meccseken is olyan kombinatív röplabdát játszottunk, mint talán senki más a tornán.

Nyilván erre szükségünk is volt, mivel nem tartoztunk a legmagasabb csapatok közé. Ellenben a miénk volt a legfiatalabb átlagéletkorú keret a mezőnyben, szóval ennek a fényében még inkább felértékelődik az elért nyolcadik helyünk. Ráadásul ilyen előkelő helyezést több mint tíz évvel ezelőtt sikerült utoljára elérnie magyar utánpótlás-válogatottnak az Eb-ken."

A magyar válogatott kerete:
Fekete Ramóna, Pampuch Gréta, Csereklye Zsófia, Nánási Zoé, Pusztai Lilien, Zsombók Eszter, Zsombók Anna, Klein Maja Panka, Nagy Emese, Teleki Anna, Eged Karolina, Mihálszki Vilma, Szabados Emma, Németh Luca, Gajdács Lina 

(Kiemelt kép forrása: MRSZ)