UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-07-17 10:59

Javában zajlik a 3×3-as U18-as leányválogatott felkészülése a debreceni vb-re

Károlyi Andrea szövetségi edző vezetésével munkába állt a debreceni U18-as 3×3-as kosárlabda-világbajnokságra készülő leányválogatott.

Az elmúlt három évhez hasonlóan idén is Debrecen ad otthont a 3x3-as U18-as kosárlabda-világbajnokságnak. Az augusztus 26-30. között rendezendő tornára a magyar leányválogatott a múlt héten meg is kezdte felkészülését Budapesten.

„Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen nem közvetlenül az augusztus végén esedékes világbajnokság előtt edzőtáborozunk. Azért hoztuk ezt a döntést, mert augusztusban a klubok felkészüléséből teljesen nem lehet és nem is szabad kivenni a játékosokat. Amint végeztünk júliusban, majd a világbajnokság előtt négy-öt nappal indul újra munka. Az összetartáson az első hétre még nem kötöttünk le mérkőzéseket. A másodikon az U21/U23-as válogatottal játszunk minitornát, ami számunkra mindenképpen hasznos tapasztalat lesz” – mondta Károlyi Andrea szövetségi edző a wbasket.hu-nak a felkészülésről.

A Károlyi Andrea és Földi Alexandra alkotta szakmai stáb 12 fővel dolgozik együtt. A válogatott bő keretét Bálint Polla, Felső Gréta, Küllős Kira, Mészáros Ágota, Nagy Viktória, Rokob Zora, Sinka-Pálinkás Szofi, Subotic Milka, Szauter Petra, Tózer-Nemes Boglárka, Török Dóra és Völgyi Lili alkotja.

„Felső Gréta most a második héten csatlakozott hozzánk, rá magas poszton számítunk. Általánosságban elmondható, hogy idén nincsenek szerkezeti gondjaink. Minden posztra van játékos és becsülettel dolgoznak, hajtanak a lányok a 36-37 fokos hőség ellenére. Akik a korábbi években is velünk dolgoztak és van összehasonlítási alapunk, ott az esetek többségében látunk fejlődést. Nekik a lábukban és a fejükben van már a 3×3-as tapasztalat. Az újoncok is mutatnak biztató jeleket. Az első hét végére el kezdett körvonalazódni, hogy kikből kerülhet ki a versenyző négyes."

(Kiemelt kép forrása: wbasket.hu)