UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2024-07-18 19:42

A Gergely, Dohóczki vegyes páros negyeddöntős a malmői utánpótlás Eb-n

Gergely Márk és Dohóczki Nóra bejutott a legjobb nyolc közé a serdülők vegyes páros versenyszámában a malmői korosztályos asztalitenisz Európa-bajnokságon. Egyesben 13 magyar fiatal jutott fel a főtáblára.

Csütörtökön véget értek a selejtezők egyesben a svédországi ifjúsági és serdülő asztalitenisz Európa-bajnokságon. A 16 magyar induló közül kilencen – az ifjúságiak között Szántosi Dávid és Lei Balázs, a serdülők mezőnyében Gergely Márk, Szabó Lénárd, Fegyver Zsombor, Dohóczki Nóra, Barcsai Sophie, Fazekas Lizett és Pétery Johanna – is kiemeltek, így nekik nem kellett a kvalifikációban szerepelni, rögtön a főtáblán kezdhetnek. A másik hét selejtezős magyar játékos közül az idősebb (U19) korosztályban Varga Botond, Nagy Judit és Szosznyák Emma, míg az U15-ösöknél Vámosi Benjamin vívta meg sikeresen az első szakaszt. Ami azt jelenti, hogy mind a nyolc magyar serdülő asztaliteniszező főtáblás, míg Poór Balázs, Molnár Kendra és Bender Borostyán búcsúzni kényszerült az ifik között.

Az egyes mellett a párosok küzdelmei is javában zajlanak Malmöben.

Vegyes párosban Gergely Márk és Dohóczki Nóra két újabb győzelmet aratva bejutott a legjobb nyolc közé a serdülők viadalán.

Fazekas Lizett – az olasz Francesco Trevisan oldalán – a legjobb 16 között búcsúzott, míg a Szabó Lénárd, Barcsai Sophie egység a 32 között esett ki. Fiú párosban Leány párosban a Barcsai, Dohóczki és a Pétery, Fazekas kettős is nyolcaddöntős, míg a fiúk mezőnyében legjobb magyarként a Gergely, Szabó duó a 32 között kapott ki.

Az ifjúsági kategóriában vegyes párosban Szántosi Dávid és Molnár Kendra, illetve Lei Balázs és a szlovák Dominika Wiltschkova párosa jutott a legtovább, méghozzá a legjobb 32-ig. Leány párosban egyedüliként már csak Nagy és Molnár maradt versenyben a legjobb 16 között.

(Kiemelt képen: Gergely Márk Forrás: ETTU/MOATSZ)