UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-07-19 13:00

Hajdu János távozik a NEKA-tól, és Győrben vállal munkát

Hajdu János a Nemzeti Kézilabda Akadémia 2013-as megalakulása óta Balatonbogláron dolgozott, sportszakmai igazgatóként és női szakágvezetőként koordinálta az utánpótlásképzést. A korábbi szövetségi kapitány 11 év után elhagyja a NEKA-t, és egyéb feladatai mellett Győrben vállal munkát.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia 2013-as indulása óta Hajdu János a balatonboglári akadémián tevékenykedett, méghozzá többféle szerepkörben az évek során. Az elmúlt években sportszakmai igazgatóként és női szakágvezetőként irányította a fiatalok képzését. A kiváló szakember, aki a következő évadtól már máshol keres új kihívásokat, az akadémián töltött évekről így nyilatkozott a NEKA honlapján.

Az első tíz év álomszerű volt, a kezdetekkor gondoltuk, hogy ez valami újszerű jó dolog lehet, de magunk sem gondoltuk, hogy ilyen közösség, ilyen javuló eredmények jellemzik majd az akadémiát.

Bízom abban, hogy a szellemiségem, a filozófiám nemcsak a gyerekekhez, hanem a kollégák szakmai munkájához is hozzátett, amit az elődeimtől kaptam, azt igyekeztem átadni. De természetesen én is sokat kaptam tőlük. Olyan környezetben szeretek dolgozni, ahol őszintén becsülnek, a hozzám közel állók pedig szeretnek, és ez kölcsönös magunk között. Ez a szeretet és tisztelet a legerősebb kapocs. Érdek nélküli, tiszta."

Majd a korábbi szövetségi kapitány a jövőjével kapcsolatban ezt mondta:

„Fogalmazhatok úgy, hogy nyugdíjba megyek. Ennyi év után már nem akartam a családtól ilyen távol élni, így véget érnek a balatonboglári évek, de hiányozni fognak a kollégák, a gyerekek. Természetesen a sportágtól nem szakadok el, a szövetség elnökségi tagjaként és az elitprogramban továbbra is szerepet vállalok és a sportág fejlesztéséért dolgozom.

Nem titok, hogy Görbicz Anita egy tehetségfejlesztő programot indít a győri akadémián, és felkért, hogy segítsem a szakmai munkát.

A következő szezonban ebben veszek részt. De a NEKA mindig a szívügyem marad!"

A teljes interjú ITT olvasható.

(Kiemelt képen: Hajdu János Forrás: NEKA)