UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-07-21 19:27

„A Vasasnál minden adott a fejlődéshez” – a 18 éves Pintér Filip

Az egykori válogatott labdarúgó és szövetségi kapitány, Pintér Attila fia a Vasasban folytatja pályafutását. Habár a fiatal támadó eredetileg az angyalföldiek NB III-as alakulatához érkezett, teljesítményének köszönhetően már az NB II-es csapattal végzi a nyári felkészülést, sőt, az Újpest elleni edzőmeccsen kétszer is bevette a lila-fehérek kapuját. A 18 esztendős csatárral, Pintér Filippel az évadkezdés előtt beszélgettünk arról, miért a XIII. kerületiek mellett döntött, illetve hogyan tudja felvenni a ritmust a felnőttbajnokságban.

A korábbi válogatott labdarúgó és szövetségi kapitány, Pintér Attila fia, a 18 éves Pintér Filip a megszűnő Haladás csapatában mutatkozott be az NB II-ben. Az első mérkőzésén gólt szerzett, a 2023/24-es évadban pedig huszonkét mérkőzésen összesen ötször volt eredményes. A fiatal csatár nyáron a Vasashoz szerződött, de szomorúsággal tölti el, ami egykori csapatával történik.

„Ugyan nem sok időt töltöttem a Haladásnál, de nagyon megszerettem az ottani embereket. Remek közösségbe csöppentem Szombathelyen, ezért nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe került ez a nagymúltú klub” – mondja Pintér Filip.

Több csapattól is kapott ajánlatokat, amelyek közül az angyalföldieké volt a legvonzóbb számára.

„A sportigazgató úr, Nagy Miklós nagyon ígéretes jövőt vázolt fel a csapat és az én jövőmmel kapcsolatban is. Azt pedig nagy lehetőségnek tekintem, hogy ilyen legendás klubban játszhatok.

Édesapám is arra biztatott, fogadjam el a Vasas ajánlatát, mert itt leszek a legjobb helyen.”

A támadó az osztrák utánpótlásban nevelkedett, a Haladás előtt a Rapid Wien korosztályos csapataiban futballozott, viszont egyelőre nem szívesen lenne újra légiós, a hazai futballban szeretné megállni a helyét.

„Nem is vetődött fel most, hogy külföldre igazoljak, mert a Vasas megkeresett, így nem volt kérdés, hogy maradok Magyarországon. A jövőben persze elképzelhető, hogy kipróbálnám magam másik bajnokságban, de most csak a következő évadra koncentrálok.”

A 193 centiméter magas támadó fizikailag gyorsan alkalmazkodott a felnőttfutballhoz, mára pedig taktikailag is megállja a helyét a profi bajnokságokban.

„A Rapidnál eltöltött időszakban az U18-as együttessel gyakran játszottunk edzőmeccseket vagy felkészülési mérkőzéseket másod- vagy harmadosztályú felnőttegyüttesek ellen. Ez nagyon sokat adott nekem, így nem ért újdonságként a Haladásban sem, hogy felnőttek ellen játszom, ahogy a Vasasba is már jó néhány lejátszott felnőttmeccsel magam mögött érkeztem. Természetesen ennek ellenére érzem, hogy

még sok munka vár rám, a Vasasnál pedig minden adott a fejlődéshez.”

A piros-kékek gőzerővel készülnek az NB II-es évadkezdésre.

„Nehéz, kemény felkészülést csináltunk végig a szezon előtt. Nekem ráadásul fel kellett vennem a ritmust, új környezetbe kerültem, Budapestre költöztem, de úgy érzem, sikerült belejönni, és tudok az edzésekre koncentrálni.”

A Vasas csak a feljutással lehet elégedett az évad végén, Pintér Filip pedig egyéni célokat is megfogalmazott.

„Minél többet szeretnék játszani, amikor pedig pályán vagyok, a célom, hogy a lehető legjobban a csapat hasznára váljak. Csatárként pedig értelemszerűen minél több gól szeretnék lőni.”

(Kiemelt képünk forrása: vasasfc.hu)