UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2024-07-21 13:44

Bronzérmes a Barcsai, Dohóczki és a Lei, Árpás páros a malmői utánpótlás Eb-n

A serdülők között Barcsai Sophie és Dohóczki Nóra, az ifjúságiak mezőnyében Lei Balázs és a szlovákiai Árpás Sámuel párosa szerzett bronzérmet, ezzel a mieink befejezték szereplésüket a malmői korosztályos asztalitenisz Eb-n.

Mint arról beszámoltunk, miután két magyar páros is bejutott az elődöntőbe, így szombaton már két érem is biztossá vált a Malmőben zajló ifjúsági és serdülő asztalitenisz Európa-bajnokságon. A fiatalabb korosztályban a lányok között Barcsai Sophie és Dohóczki Nóra duója, az ifjúsági fiúk mezőnyében pedig Lei Balázs és a szlovákiai Árpás Sámuel párosa volt érdekelt a legjobb négy között.

A fiatalok vasárnap délelőtt léptek asztalhoz a döntőbe jutásért, méghozzá elsőként a Barcsai, Dohóczki kettős, amely az osztrák Nina Skerbinz, Elina Fuchs egységgel találkozott. Az ötjátszmás csatából végül az ellenfél jött ki, a döntős szettet 11:9-re behúzva. Az osztrákok később a finálét is megnyerték. Leiék a Nathan Lam, Flavien Coton francia párossal néztek szembe, és már 2:0-ra is vezettek a játszmákat tekintve, ezután viszont sorozatban három játszmát bukott a magyar érdekeltségű páros. A vereséggel mindkét magyar duó bronzérmesként végzett.

Egyesben az U15-ös lányok között a cseh Hanka Kodetova, az U19-esek viadalán a román Bianca Mei Rosu nyert, utóbbi a döntőben Tóth Krisztina tanítványát, a női párosban és vegyesben párosba is győztes, ukrán Veronika Matyuninát verte. A serdülő fiúknál a lengyel Patryk Zyworonek, az idősebbek versengésében pedig a román Darius Movileanu nyert.

Egyesben a mieink közül Szántosi Dávid teljesített a legjobban, aki az ifik mezőnyében a negyeddöntőig jutott, és végül a későbbi aranyérmes Movileanutól kapott ki.

Az éremtáblázat élén a románok végeztek, akik négy elsőséggel zártak, megelőzve a három arannyal végző és szintén remeklő lengyeleket.

EREDMÉNYEK:
Serdülő leány páros
Elődöntő

Barcsai, Dohóczki–Skerbinz, Fuchs (osztrák) 2:3 (-2, 8, -6, 9, -9)
Ifjúsági fiú páros
Elődöntő

Lei, Árpás (szlovák)–Coton, Lam (francia) 2:3 (9, 9, -14, -4, -9)

A részletes eredmények elérhetők ITT.

(Kiemelt képünkön: Barcsai Sophie (balon), Dohóczki Nóra és Lei Balázs Forrás: MOATSZ)