UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2024-07-23 19:00

Vatai Gabriella a hazai szövetség új elnöke

A Magyar Röplabda Szövetség Vatai Gabriellát választotta meg elnöknek kedden a szervezet rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén.

A megjelent 53 küldöttből 51 szavazott, közülük 43-an igennel, hárman ellene voksoltak, és volt öt tartózkodás is. A tagság Vatai Gabriellát és az elnökségi tagokat öt évre választotta meg – írja az NSO.

A korábbi 51-szeres válogatott, az elmúlt időszakban az MRSZ operatív, majd ügyvezető igazgatójaként dolgozó Vatai egyetlen jelölt volt a posztra. Munkáját tiszteletbeli elnökként a 329-szeres válogatott röplabdázó Bardi Gyöngyi, valamint kilenctagú elnökség segíti majd. Utóbbiba András Krisztina, Gál László, Mári Róbert, Klauser Róbert, Kocsik-Bogár Anita, Kovács Szilárd, Sára Botond, Szaniszló Szilvia és Veres Péter került be.

Vatai programja bemutatásában kifejtette, az edzőket minden fronton segíteni szeretnék, emellett a sportolók kiválasztási rendszerét is szeretnék általakítani.

„A mindennapi munkában Gyöngyi vinné a sportszakmai részt, én inkább a működési feladatokat szeretném vinni.

Meg kell becsülnünk a múltat, szeretnék tehetséggondozó programot indítani, hogy a 15-17 éves játékosok a sportágban maradjanak

 – jelentette ki Vatai.

Hozzátette, néhány hónappal ezelőtt nem fordult meg a fejében, hogy elnökjelöltként fog a küldöttgyűlés elé állni, de sikerült olyan koncepciót összerakniuk, ami alapján „nyugodt szívvel mondhatja, megválasztásuk esetén meg fogják állni a helyüket”.

„Nem one man show-t szeretnék megvalósítani, a kezdetekről fogva csapatban gondolkozom és így is fogok dönteni. Az elnökségbe olyan motivált jelölteket találtunk, akik szinte mindegyikénél van röplabdás kapcsolódás, és az üzletemberek is látnak lehetőséget a sportágban” – jelentette ki Vatai, aki kulcsfontosságúnak nevezte az állami támogatásoknak való kitettség csökkentését.

(Kiemelt képünk forrása: hunvolley.hu)