UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2024-07-25 18:41

Elődöntős az U20-as mixed frizbiválogatott a világbajnokságon

Szenzációs eredmény: a legjobb négy közé jutott a magyar U20-as frizbiválogatott a világbajnokságon.

Az először két éve megrendezett U20-as mixed frizbi-világbajnokságot a magyar válogatott nyerte, de akkor mindössze egy Európán kívüli ország vett részt a tornán. Az idei, az angliai Birgminghamben zajló vb-n már minden jelentős frizbinemzet elindult, így előzetesen Magyarország nem tartozott az esélyesek közé.

A koedukált csapatok tornájára 2005-ben vagy annál később született fiatalokat lehetett a nevezni, de a magyar együttes zömében 2006-os és 2007-es játékosokkal vágott neki a tornának, amelynek az összes gárdát figyelembe véve a második legalacsonyabb az áltagéletkora.

A Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke, Erdősi Zoltán az Utánpótlássportnak elmondta, hogy 

„Mielőtt elindultunk a versenyre, a legjobb nyolc közé jutás volt a cél, de ahogy láttuk a mezőnyt, arra gondoltunk, ahhoz is nagy bravúrra lesz szükség."

A lengyelek ellen nyolcaddöntőt 13–11-re megnyerte a magyar csapat, így jöhetett a jóval esélyesebb Kolumbia elleni negyeddöntő. A legjobb négy közé jutásért vívott találkozó még szorosabban alakult, mint a nyolcadöntő: 12–11-re győzött Magyarország.

Az elődöntőben a torna abszolút favoritja, az Egyesült Államok csapata vár a magyar frizbisekre.

Erdősi szerint nagyon biztatóak az eredmények a jövőre nézve.

„Ezek a játékosok néhány év múlva a felnőttválogatottunk magját alkothatják. A felnőtteknek négy évente rendeznek világbajnokságot, az idén nem indulunk, úgyhogy a 2028-asra koncentrálunk, amelyen már számíthatunk a most elődöntőbe jutott fiúkra és lányokra. Azon a vb-n az lesz a célunk, hogy a nyolcaddöntőig eljussunk, azaz legyen egy meccsünk a nyolc közé, amit ha megnyerünk, kvalifikálunk a 2029-es világjátékokra."

(Képünk illusztráció. Forrása: Facebook WFDF World Junior Ultimate Championships)