UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-07-25 13:08

Intenzív munkában az U16-os leányválogatott

Július elseje óta zajlik az U16-os leány kosárlabda-válogatott közvetlen felkészülése a hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

A magyar U16-os leány kosárlabda-válogatott több évközi összetartást követően

július elsején kezdte meg Sopronban a közvetlen felkészülést a hazai rendezésű kontinenstornára.

Egy hetet töltöttek a lányok a városban, azóta pedig Székesfehérváron az MKOSZ Edzőközpontjában zajlik a munka – írja a wbasket.hu.

„Új felkészülési rendszert alakítottunk ki Székely Norbert, az MKOSZ utánpótlás szakmai koordinátorának és a vezető erőnléti edzőnknek a segítségével. Erről egyelőre nagyon jó visszajelzéseket kapunk. Sopron után adtunk a csapatnak négy nap pihenőt; elfáradtak a játékosok a tíz edzésben és úgy gondoltuk, jobb, ha többet tudnak töltődni, így mentálisan friss játékosokat kapunk vissza – idézi a honlap Czirják Szilvia szövetségi edzőt. – Ez természetesen nem azt jelenti, hogy abban a négy napban a válogatott játékosok nem csináltak semmit. Az erőnléti edzőnk személyes programot állított össze számukra és természetesen azokat a gyakorlatokat, amiket el kellett végezniük, be is tanította nekik. A négynapos pihenőt követően jöttünk Székesfehérvárra. Itt az első héten három nap alatt öt edzést teljesítettünk, de már erre is terveztünk elsajátításra váró tananyagot. A rövidebb szakasz után pedig egy teljes hetet töltöttünk együtt, melynek vége a Héraklész Torna két mérkőzése volt.”

A magyar lányoknak jól sikerült a debütálás, az első meccsen a németeket 54–33-ra múlták felül.

A csapat legközelebb július 29. és 31. között spanyolországi tornán lép pályára, majd Miskolcon – az Európa-bajnokság helyszínén – folytatódik a felkészülés.

(Kiemelt képünk forrása: Girgász Péter / MKOSZ)