UtánpótlásSport
2024. szeptember 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Olimpiai játékok, 2024

2024-07-27 21:40

Csak egy versenyszámban voltak érintettek a magyar fiatalok

A magyar utánpótláskorú versenyzők közül az úszók kezdték meg szereplésüket az olimpián: az Ábrahám Minnával és Pádár Nikolettel felálló 4x100-as női gyorsváltó nem jutott döntőbe.

Arról már kora délután beszámoltunk, hogy a két utánpótláskorú versenyzővel, az egyaránt 18 éves Ábrahám Minnával és Pádár Nikolettel felálló 4x100-as női gyorsváltó nem jutott be a párizsi olimpia döntőjébe, miután 3:37.33 perces idővel hatodik lett a futamban, amivel összesítésben tizedikként végzett.

Magyar korosztályos olimpikonok további versenyszámokban nem voltak érintettek, viszont a külföldi fiatalok közül többen is szerepeltek szombaton. Győzelemmel és 19 ponttal mutatkozott be a francia kosárlabda-válogatottban a játékokon a 20 esztendős Victor Wembanyama, a San Antonio Spurs kiválósága – Franciaország Brazíliát verte meg 78–66-ra.

Asztaliteniszben a vegyes párosok nyolcaddöntőit rendezték szombaton, két mérkőzésen játszott utánpótláskorú pingpongozó. A 21 éves japán Harimoto Tomokazu Hayata Hina oldalán szenvedett vereséget az észak-koreai duótól, míg a 20 esztendős francia Alexis Lebrun Jia Nan Yuan partnereként kapott ki a tajvani egységtől. 

A labdarúgás nincs az olimpiák középpontjában, mivel nem a felnőttválogatottak, hanem az U23-as csapatok játszanak. Azonban miután utánpótláskorú játékosok is szerepelnek a keretekben, figyelmet fordítunk rá. A már a megnyitó előtt elrajtoló tizenhat csapatos torna csoportkörének második fordulója zajlott szombaton, amelyben a spanyolok be is biztosították a helyüket a negyeddöntőben.

Ugyan nem utánpótláshír, de a magyar drukkerek számára biztosan a legfontosabb szombati esemény, hogy Muhari Eszter párbajtőrvívó harmadik lett, így a magyar küldött megszerezte az első érmét a párizsi olimpián.

(Kiemelt képünkön: A 4x100-as npi gyorsváltó. Balról: Senánszky Petra, Ábrahám Minna, Pádár Nikolett és Ugrai Panna Fotó: MTI/Derencsényi István)