UtánpótlásSport
2024. szeptember 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2024-07-29 19:58

A hatból négy egyéni érem a magyaroké lett az U19-es Eb-n

Pazar teljesítményt nyújtottak a magyar fiatalok az U19-es öttusázók spanyolországi Európa-bajnokságán.

Már az is dicséretes teljesítmény volt az U19-es öttusázók a Barcelona melletti Sant Boi de Llobregatban rendezett Európa-bajnokság, hogy mind a nyolc a magyar egyéni versenyző (négy fiú és négy lány) a döntőbe jutott.

A finálékban aztán emlékezetes remeklést mutattak be ígéreteink.

A fiúk döntőjében Marschall Attila nagyszerű versenyzéssel nyert aranyat, míg a dobogó harmadik fokára Gyurka Hugó allhatott fel. Fábián Máté a kilencedik lett, így csapatban a két előtte végző honfitársával Eb-címet ünnepelhetett, Kiss-Szőlősi Álmos pedig 29. helyen zárt.

Az egyéni fiúversenyzők és felkészítőik Forrás: MÖSZ

Majd a lányok döntőjében Zemán Zóra hagyta maga mögött a teljes mezőnyt, és lett Európa-bajnok, Mészáros Emma ezüstöt érdemelt ki, míg Haraszin Linda a hatodik, Herbák Emma pedig a nyolcadik helyen végzett. A kitűnő szereplésnek köszönhetően a Zemán, Mészáros, Haraszin trió is kontinensbajnok lett.

A vegyes váltók küzdelmeiben végül Marschall és Zemán szerzett még egy ezüstöt, a nemenkénti váltóknál Nyerges Réka és Králl Dóra a negyedikként, Péter Ádám és Domján Bendegúz a hetedikként végzett.

Tavaly a litvániai Druskininkai városában rendezték az ifjúsági öttusa Európa-bajnokságot. Akkor az U19-es mezőnyben a most győztes Zemán Zóra egyéniben a harmadik lett, míg Tamás Botonddal vegyes váltóban győzött. A leánycsapat címet védett Spanyolországban, ugyanis tavaly a Zemán, Mészáros, Varga Orsolya összetetélű hármas nyert. Egy éve továbbá Tamás Botond egyéniben ezüstöt, Marschallal és Jassó Zalánnal csapatban bronzot érdemelt ki.

(Kiemelt képünkön: az egyéni leányversenyzők és felkészítőik Forrás: MASZ)