UtánpótlásSport
2024. szeptember 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2024-07-30 14:58

Hajdú Katáék újabb Eb- és vb-címre hajtanak

A 18 éves Hajdú Kata az idén is két korosztályos világeseményen lehet a magyar leány vízilabda-válogatott húzóembere.

Hogy mennyi hiányzott Hajdú Katának ahhoz, hogy a női vízilabda-válogatott legifjabb tagjaként részt vegyen a párizsi ötkarikás játékokon, azt csak a Mihók Attila, Cseh Sándor szövetségi kapitányi páros tudja. Azt viszont kijelenthetjük, hogy az UVSE 18 éves kitűnősége közel járt az olimpiai szerepléshez, ugyanis az utolsó keretszűkítéskor került ki a csapatból.

Ezzel együtt az idén is mozgalmas nyári-őszi időszak elé néz, hiszen

két korosztály világeseményén is segítheti a nemzeti együttesünket.

A Benczur Márton edzette U19-es válogatott augusztus végén a zágrábi kontinensviadalon, a dr. Sike József által irányított U18-as gárda szeptember közepétől a kínai világbajnokságon lesz érdekelt. Kata mindkét válogatottnak a tagja.

„Miután többen mindkét válogatottban játszanak, a két korosztály együtt kezdte meg a felkészülését a világversenyekre – mondta a sokra hivatott pólós. – Az összhang a játékosok és a stábtagok között is nagyon jó. Remek hangulatban telik a felkészülés, de ezzel együtt minden edzést és meccset nagyon komolyan veszünk. Egyébként is jellemző ránk, hogy

a gyengébb képességű csapatok ellen is a legjobb tudásunk szerint akarunk játszani.

Remélem, hogy az idén is szép sikerekben lesz részünk. Úgy érzem, hogy minden Európa- vagy világbajnokság nagyszerű tapasztalatszerzési lehetőség, világversenyről világversenyre fejlődünk.”

Hajdú Kata igazi erőssége a korosztályos leányválogatottaknak Forrás: MVLSZ

Kata tavaly tagja volt a Portugáliában U20-as vb-címet szerzett és a Törökországban U17-es Eb-aranyat kiérdemelt válogatottnak is. Az utóbbi, 2006-ban születettekre épülő korosztály eddig mindegyik világversenyét megnyerte.

„Eddig is így volt, de a tavalyi aranyérmek után még inkább igaz, hogy

mindenki minket akar megverni.

Úgyhogy nekünk arra kell figyelnünk már a meccsek elejétől kezdve, hogy esélyt se adjunk az ellenfeleknek a győzelemre.”

Hajdú Kata egyébként már 2022-ben, 16 esztendősen a tenerifei világliga-szuperdöntőn debütált a nemzeti csapatban. Múlt év nyarán, az akkori szövetségi kapitány, Bíró Attila a hatodik hellyel záruló fukuokai világbajnokságra is elvitte, melyen 17 évesen és 113 naposan a legfiatalabb magyar női vízilabdázó lett, aki vb-n gólt lőtt.

(Kiemelt képünkön: Hajdú Kata Forrás: MVLSZ)