UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Olimpiai játékok, 2024 Úszás

2024-07-30 13:25

Jackl Vivien nem jutott döntőbe 1500 méter gyorson

A 15 éves Jackl Vivien a 15. helyen zárt, így nem jutott tovább az előfutamokból 1500 méter gyorson a párizsi olimpia úszóversenyeinek negyedik, keddi napján.

A tatabányaiak reménysége, Jackl Vivien azonos futamban szerepelhetett a szám címvédőjével, a hétszeres olimpiai bajnok amerikai Katie Ledeckyvel, ugyanakkor az egyik dobogóvárományos, az ausztrál Lani Pallister nem állt rajthoz, mivel koronavírusos lett – írja az MTI.

A leghosszabb medencés számban a 15 esztendős magyar versenyző erősen kezdett, de a táv második felére kicsit elfáradt, és végül 16:31.25 perces idővel csapott célba, amivel összesítésben a 15. lett.

Kocsis Márta tanítványa, a magyar küldöttség legfiatalabb tagja – aki fő számában, 400 méter vegyesen a 14. volt a francia fővárosban – a 11. nevezési idővel rendelkezett, ezt (16:06.37 perc) júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon úszta.

„Úgy jöttünk ide, hogy megnézzük, milyen élmény is egy olimpia, ennyi ember előtt úszni ilyen erős mezőnyben.

Ez volt az első igazán komoly világversenyem a felnőttek között, örülök neki, hogy itt lehettem és megtapasztalhattam

 – nyilatkozta a vegyes zónában Jackl.

A tinédzser úszó elmondta, egyáltalán nem úgy készültek ebben az évben, hogy olimpián fog versenyezni, serdülőkorúként még a junior Európa-bajnokság volt a főversenye, azonban az áprilisi ob-n úszott ideje után óriási teher került rá – már éremesélyesként emlegették 400 méter vegyesen –, végül ez a tudat alatt most benne is volt az úszásában.

(Kiemelt képet készítette: Kovács Tamás/MTI)