UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Olimpiai játékok, 2024

2024-07-30 20:28

Simon ismét gólt szerzett, Jackl tapasztalatot gyűjtött az olimpián

Két utánpótláskorú magyar sportolónak szurkolhattunk a Párizsban zajló olimpia negyedik, keddi napján.

A 19 éves Simon Petra ismét lehetőséget kapott a női kézilabda-válogatottban: a Párizsban zajló olimpia negyedik, keddi napján a magyar csapat Angola együttesével csapott össze a csoportkör harmadik fordulójában. Mindkét gárda egy győzelemmel és egy vereséggel várta a kezdést, a két pontot megszerző fél pedig nagy lépést tehetett volna a továbbjutás kiharcolása felé.

Végül azonban – izgalmas hajrát követően – osztozni kellett a pontokon, 31–31-re végeztek a csapatok, amely során a fiatal irányító 1 gólt szerzett.

A válogatott legközelebb csütörtökön 14 órától játszik, a csoport utolsó helyén álló spanyol együttes ellen.

Simonnál hamarabb lendült akcióba a magyar olimpiai küldöttség legfiatalabb tagja, a 15 éves úszó, Jackl Vivien, aki hétfőn 400 vegyesen zárt a 14. helyen, kedden pedig 1500 gyorson próbálhatott szerencsét, ám ebben a számban sem tudott döntőbe jutni.

Fotó: Kovács Tamás/MTI

A leghosszabb medencés számban a magyar versenyző erősen kezdett, de a táv második felére kicsit elfáradt, és végül 16:31.25 perces idővel csapott célba, amivel összesítésben a 15. lett.

Kocsis Márta tanítványa a 11. nevezési idővel rendelkezett, ezt (16:06.37 perc) júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon úszta.

„Másfél hónap alatt ez volt az ötödik ezerötszázam. Őszintén szólva úgy jöttünk ide, hogy csak az élmény számít, milyen ennyi ember előtt úszni. Ez volt az első komoly felnőtt-világversenyem. Örülök, hogy itt lehettem és tapasztalhattam. Eleve nem úgy készültünk, hogy itt bármit is elérjek. Aztán

megjelentek a különböző újságcikkek az éremesélyemről. Ez teher volt rajtam.

Tegnap jöttem rá, hogy tudat alatt ez benne volt az úszásomban. A lényeg most a részvételem volt és hogy megnézzem, milyen itt a mezőny” – mondta Jackl.

(Kiemelt képünkön: Simon Petra Forrás: MKSZ)