UtánpótlásSport
2024. szeptember 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2024-07-31 15:50

Az U19-es Európa-bajnok Zemán Zóra eddig mindent megnyert a korosztályában az idén

Zemán Zóra kiemelkedő teljesítménnyel nyerte meg az U19-es öttusázók spanyolországi Európa-bajnokságát.

Fantasztikusan szerepelt a múlt héten a Barcelona melletti Sant Boi de Llobregatban rendezett U19-es öttusa Európa-bajnokságon Zemán Zóra, aki

egyéniben aranyérmet nyert,

csapatban az egyéni ezüstérmes Mészáros Emmával, valamint a hatodik Haraszin Lindával is győzött, továbbá vegyes váltóban a fiúk között egyéni első Marschall Attilával ezüstöt érdemelt ki.

Zemán Zóra az U19-es Eb-dobogó tetejére léphetett Forrás: FEPM

A Budapesti Honvéd 18 éves kitűnősége a döntőben remek vívással alapozta meg későbbi sikerét.

„Számítottam rá, hogy a víváson sok fog múlni, és nagyon örülök, hogy megnyertem ezt a versenyszámot – mondja Zóra. – Ilyen jól még sosem vívtam, 28 győzelemmel és 7 vereséggel zártam, onnan pedig már csak arra kellett figyeljek, hogy a többi tusában hozzam azt, amit tudok. Bizakodva vártam ezt az Európa-bajnokságot, mert a tavalyi U19-es Eb-n a korosztályban még  fiatalabbként bronzérmes voltam. Most semmiképpen sem szerettem volna ennél gyengébben szerepelni. Nagyon boldog vagyok, hogy ezúttal sikerült egyéni Európa-bajnoki címet szereznem, és a döntő után kicsit meg is könnyeztem az első helyet.

Rengeteget dolgoztam és nagy áldozatokat hoztam az elmúlt időszakban, de megérte. Már elhiszem, hogy a sok munkának van eredménye.

Rendkívül motiváltan várom a következő versenyeket.”

Zemán Zóra a páston is remekelt az U19-es Eb-n Forrás: FEPM

Zóra az idén összességében is figyelemre méltóan öttusázik. Az U19-esek és a juniorok között itthon mindegyik válogatóversenyét megnyerte, ráadásul mindkét korosztályban országos bajnoki címet szerzett. A nemzetközi porondon előbb a bulgáriai junior Európa-bajnokság, majd a portugáliai U19-es világbajnokság lesz még a két fontos versenye 2024-ben.

„A junior Európa-bajnokságon megelégednék az első hat hely valamelyikével is, de természetesen a dobogóban is reménykedem.

Az U19-es világbajnokság mezőnye pedig sokkal erősebb lesz az Eb-nél, de tavaly ott is sikerült bronzérmesnek lennem, így megint csak kellő önbizalommal versenyezhetek.

A vívás megint meghatározó lesz. Kíváncsian várom, hogy a korosztályomban milyen ellenfelekkel találkozom majd.”

Zóra végül nem felejtette el megemlíteni, hogy a sikerei nem születhetnének meg a vele foglalkozó remek szakemberek odaadó munkája nélkül. A sokra hivatott öttusázót Csoma Ferenc, Fodor Norbert, Karácsony Gyula, Kovács Tamás, Molnár Emőke és Takács Péter készíti fel a különböző sportágakban.

(Kiemelt képünkön: Zemán Zóra Forrás: FEPM)