UtánpótlásSport
2024. szeptember 16.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Olimpiai játékok, 2024 Asztalitenisz Úszás

2024-08-02 22:14

Lebrun a bronzért játszhat, McIntosh a harmadik aranyára hajt

A 17 éves francia asztaliteniszező, Félix Lebrun vereséget szenvedett az elődöntőben férfi egyesben, így vasárnap a bronzéremért játszhat. A kanadaiak szupertehetsége, a már két aranyat nyerő Summer McIntosh (17) második idővel döntős 200 vegyesen a párizsi olimpia úszóversenyeinek pénteki napján.

A férfi párbajtőrcsapat győzelmével a magyar olimpiai küldöttség megszerezte a második aranyérmét a párizsi ötkarikás játékokon, ezzel már négy éremmel állnak a mieink. A pénteki versenynapon magyar utánpótláskorú versenyző nem volt érdekelt.

Mindeközben a pingpongozók között ismét asztalhoz lépett a 2006-os születésű Félix Lebrun, aki férfi egyesben bravúros teljesítménnyel bejutott a legjobb négy közé, és pénteken már a fináléba kerülés volt a tét számára a kínai Fan Zhendong ellen. Az elődöntőben végül érvényesült a papírforma:

a 17 éves francia fiatal 4:0-ra vereséget szenvedett a tokiói ezüstérmes, világbajnok kínaitól,

így Lebrun vasárnap a harmadik helyért játszhat a brazil Hugo Calderano ellen.

Az uszodában Summer McIntosh ismét kitette magáért. A kanadaiak 17 éves szupertehetsége a 400 vegyes és a 200 pillangó megnyerése, illetve a 400 gyorson szerzett ezüstje után ezúttal 200 vegyesen szerepelt. McIntosh délelőtt legjobb idővel (2:09.90) jutott tovább a középfutamba, majd

az esti programban szintén remekelt, és az elődöntők után 2:08.30-as időeredménnyel másodikként lett finalista.

Szombat este a harmadik elsőségéért ugrik medencébe a párizsi La Défense Arénában.

A gumiasztalosok döntőjében két tinédzser is dobogóra állhatott. A férfiak versenyében a 18 éves kínai Wang Zisai szerzett ezüstérmet, míg a nők mezőnyében a 19 éves fehérorosz Vijaleta Bardzilouskaja zárt ugyancsak másodikként.

(Kiemelt képen: a 17 éves francia asztaliteniszező, Félix Lebrun bronzmeccset játszhat férfi egyesben a párizsi olimpián Forrás: ITTF)