UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Olimpiai játékok, 2024 Kézilabda

2024-08-06 19:42

Simon Petra három gólt lőtt a negyeddöntőben, hosszabbításos meccsen búcsúzott a válogatott

A 19 éves Simon Petra három gólt szerzett a női kézilabda-válogatottban a svédek elleni negyeddöntőben a párizsi olimpián. A magyar csapat hosszabbításos, drámai csatában négy góllal maradt alul a skandinávokkal szemben, és ezzel kézilabdázóinknak véget ért az ötkarikás játékok.

A magyar női kézilabda-válogatott a csoportkört két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel a harmadik helyen fejezte be, ezért találkozott a másik hatos második helyén zárt skandinávokkal a párizsi olimpia keddi negyeddöntőjében, Lille-ben – írja az MTI.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese az első félidő derekán négygólos hátrányba került, majd a szünetig egy találatra zárkózott (15–16). A kiegyenlített második félidő utolsó percében vezetett is, ám a svédek végül egyenlítettek (29–29), a hosszabbításban pedig jobbnak bizonyultak (32–36).

A magyar együttes legfiatalabbjaként a 19 éves Simon Petra három gólt lőtt a mérkőzésen.

A vereséggel nem jutott be a legjobb négy közé a magyar válogatott, amely számára ezzel véget ért az olimpia. Hogy a hatodik, vagy hetedik helyen zárnak-e a mieink, az az utolsó negyeddöntő, a norvég-brazil találkozó kimenetelétől függ. Legutóbb, Tokióban hetedik lett a nemzeti csapat.

PÁRIZSI OLIMPIA, NŐI KÉZILABDA
NEGYEDDÖNTŐ, LILLE

MAGYARORSZÁG–SVÉDORSZÁG 32–36 (15–16, 29–29, 29–31) – hosszabbítás után 
Lille, 22408 néző. V: A. Konjicanin, D. Konjicanin (bosnyákok)
MAGYARORSZÁG: BÖDE-BÍRÖ – Győri-Lukács 4, KLUJBER 11 (5), VÁMOS P. 6, Füzi-Tóvizi 1, Kuczora 4, Szöllősi-Schatzl 3. Csere: Papp N., Debreczeni-Klivinyi, Pásztor N., Márton G., Albek, Simon P. 3. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
SVÉDORSZÁG: BUNDSEN – HAGMANN 6 (1), Lindqvist 1, BLOHM 6, Thorleifsdóttir 1, Roberts 5, HANSSON 6. Csere: Eriksson (kapus), Carlson 2 (1), KOPPANG 7, Löfqvist 1, Strömberg, Axnér 1. Szövetségi kapitány: Tomas Axnér
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 2/1

(Kiemelt képen: Simon Petra Fotó: Ilyés Tibor/MTI)