UtánpótlásSport
2024. október 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-08-07 12:39

Szlovéniai tornán szerepel az U14-es leányválogatott

Szerdától vasárnapig az U14-es leány kosárlabda-válogatott a Slovenj Gradecben zajló Slovenia Ball elnevezésű rangos nemzetközi tornán vesz részt.

Az Eördögh Edit vezette U14-es leány kosárlabda-válogatott szerdától a slovenj gradeci Slovenia Ball-tornán szerepel. Az első játéknapon a mieink a szlovákokkal találkoznak. A szövetségi edző így nyilatkozott a wbasket.hu-nak az előkészületekről.

„Tavasszal a soproni nemzetközi torna remek erőfelmérő volt a csapatnak. Lehetőségünk volt felmérni, hogy hol is tartanak a játékosok egyénileg és csapatszinten egyaránt, illetve kezdtek letisztulni a szerepek a csapaton belül.

Mi, edzők is visszajelzést kaptunk, hogy mi az, ami jól működik és melyek azok a játékhelyzetek, szituációk, amik fejlesztésre szorulnak.

A júniusi és a július végi edzőtáborok alkalmával ezekre építettünk és javítottuk a hibákat. Indulás előtt pár napot még Székesfehérváron töltöttünk és kedden utaztunk el Slovenj Gradecbe – mondta Eördögh Edit vezetőedző, majd az elvárásokkal folytatta. A fehérvári találkozóig tizennégy fős kerettel készültünk, de az utolsó négy edzésre már csak a tizenkét fős utazó keretet hívtuk meg. Az edzéseken a finomításokon, pontosításokon volt a fő hangsúly, sok új taktikai elemet nem szerettünk volna beépíteni a játékunkba,

sokkal inkább a kreativitást, bátor kezdeményezést és az abból való jó megoldások keresését tűztük ki célul támadásban.

Finomítunk a játékon, de nem akarjuk megkötni a játékosok kezét, a váratlan megoldásokra vagyunk kíváncsiak. Védekezésben vannak szigorú alapelvek, amikre a játékosok nagyon figyelnek és próbálják hiba nélkül végrehajtani azokat. Az agresszív védekezésre építünk, amiből minél több gyors, könnyű kosarakat szeretnénk dobni rendezetlen védelem ellen.

Most sem helyezésekben gondolkodunk, szeretnénk viszontlátni a csapattól az edzésen gyakorlottakat. Mérkőzésről mérkőzésre próbálunk majd fejlődni,

és szeretnénk, hogy minél több dolgot mutassanak meg magukból a lányok, bátran, önbizalommal, igazi csapatként játszanak. Nagyon jó közösség alakult ki, érezhető a lányokon, hogy élvezik a közös munkát, nyitottak minden új információra.”

A teljes nyilatkozta ITT olvasható.

Az U14-es leányválogatott kerete:
Bélafalvi Dóra
Forray Patrícia
Halasy Enikő
Horváth Réka
Lipcsik Alíz
Mara Júlia
Mogyoródi Lili
Sámson-Érckövi Éva
Szalai Blanka
Székely Lia
Toman Zsófia
Závodszky Anna
Szövetségi edző: Eördögh Edit
A-csoport: 
Magyarország
Románia
Szlovákia
Szlovénia

B-csoport: 
Ausztria
Horvátország
Izrael
Lengyelország
Menetrend:
augusztus 7., szerda

13:30 Magyarország–Szlovákia
augusztus 8., csütörtök
18:00 Magyarország –Szlovénia
augusztus 9., péntek
13:30 Magyarország–Románia

(Kiemelt kép forrása: wbasket.hu)