UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Olimpiai játékok, 2024 Tekvondó Kajak-kenu

2024-08-09 22:09

Márton arany-, Fojt bronzérmes pénteken az olimpián

Szenzációs teljesítmény: két magyar utánpótláskorú versenyző is érmet szerzett a párizsi olimpiai játékok pénteki versenynapján.

Az utánpótláskorú versenyzők szempontjából egyértelműen a pénteki volt az olimpia legeredményesebb napja. A 67 kilogrammos tekvondós,

a 18 éves Márton Viviana fantasztikus teljesítménnyel olimpiai bajnok lett,

miután a döntőben 2–0-ra legyőzte szerb riválisát. Márton a magyar tekvondó első érmét szerezte az ötkarikás játékok történetében, illetve a párizsi olimpán a korosztályos versenzők közül egyedül ő állhatott fel a dobogó tetejére.

Szintén remekelt a kajak kettesek 500 méteresen versenyében

a 20 éves Fojt Sára és Pupp Noémi párosa, amely hosszas vizsgálódás után a német hajóval holtversenyben bronzérmes lett,

míg a második helyen Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra ért célba. A 19 éves Kiss Ágnes és Nagy Bianka duója a kenu kettesben 500 méteren az előkelő negyedik helyet szerezte meg.

A külföldi utánpótláskorúak is szereztek érmeket pénteken. A falmászás boulder és lead versenyszámában a 19 éves brit Roberts Toby arany-, míg a 17 esztendős japán Anraku Sorata ezüstérmet nyert.

Asztaliteniszben az egyéni harmadik hely után csapatban is bronzérmet szerzett a 17 éves francia Felix Lebrun, aki a Dél-Korea elleni helyosztón mindkét mérkőzését megnyerte.

A számos utánpótláskorú játékos részvételével zajlott labdarúgótornát pedig Spanyolország nyerte a házigazda, francia csapat legyőzésével.

(Kiemelt képünkön: Fojt Sára (jobbra) és Pupp Noémi (balra) bronzémet kajak kettesben 500 méteres az olimpián Fotó: MTI/Kovács Tamás)