UtánpótlásSport
2024. október 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2024-08-09 14:41

Újra jégen a műkorcsolya-utánpótlás

A szokásoknak megfelelően a tesztversennyel kezdődik meg a műkorcsolyázók új évada; az idény ismét nagyon sűrűnek ígérkezik.

Mozgalmas évadot zárt március végén a hazai műkorcsolya-utánpótlás, amelynek tagjai az őszi és a tavaszi szezonban is számos kiemelt versenyen vettek részt. 

A junior Grand Prix-sorozat állomások nagyobbik részén magyar indulónak is szurkolhattunk, a GP-k házigazdáinak sorába pedig Magyarország is bekerült – a fővárosi Vasas Jégcentrumban nívós mezőny gyűlt össze. A Budapest Trophyn és a Mikulás-kupán is népes nemzetközi mezőny gyűlt össze, utóbbi ráadásul válogatóként szolgált a tavasszal érkező legfontosabb megméretésekre. Januártól jött a java: Ekker Léna a dél-koreai ifjúsági téli olimpiára utazó magyar küldöttségbe egyetlen műkorcsolyázóként került be, tizennegyedikként zárta a multisporteseményt, a junior-vb-n pedig Dzsumanyijazova Polina 19. lett, Vlasenko Aleksandr pedig 21., ráadásul a párosok között is indult magyar kettős, méghozzá az évad elején összeállt Rothenbühler Nora, Berei Mózes József duó, amely a 12. helyen fejezte be a szereplést.

Rothenbühler Nora és Berei Mózes József (pirosban) a junior-vb-n Forrás: MOKSZ

Augusztus 10-11. között pedig már kezdődik is az új évad: a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség hetedik alkalommal rendezi meg a budapesti tesztversenyt, amely fontos pontja a műkorcsolyázók versenynaptárának. A szakág legjobb magyar képviselőit felvonultató viadalon a felnőttek mellett az utánpótlás is megmutatja magát, 12 juniorkorú korcsolyázó lép majd jégre a Gyakorló Jégcsarnokban.

A fentebb említett fiatalok közül mindenki visszatér,

ráadásul – a felnőttekhez fellépő Vlasenko kivételével – mindannyian a juniorok között. Sokat a folytatásra sem kell majd várni: a junior Grand Prix-sorozat augusztus második felében már elindul, októberben az ISU Challenger Series keretén belül jön a Budapest Trophy, majd a Mikulás-kupa is, a tavaszi szezonban pedig érkeznek a legfontosabb események: januárban korosztályos ob-n, februárban EYOF-on és junior-vb-n szerepelhetnek majd az utánpótlás legjobbjai.

(Kiemelt képünkön: Dzsumanyijazova Polina Forrás: MOKSZ)