UtánpótlásSport
2024. szeptember 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Olimpiai játékok, 2024

2024-08-10 22:54

Kiss Ágnes zárta a magyar utánpótláskorúak szereplésének sorát

A 19 éves kenus, Kiss Ágnes volt az utolsó utánpótláskorú magyar sportoló, akinek szurkolhattunk a párizsi olimpián.

A párizsi olimpia utolsó előtti versenynapján a 19 éves kenus, Kiss Ágnes zárta a magyar utánpótláskorú sportolók szereplésének sorát

A szegediek ígérete 200 méteren az első középfutamban evezett, ahol nem rajtolt rosszul, de voltak nála gyorsabbak. Az esélyesek elmentek tőle, és később sem tudott tempót növelni, nyolcadik lett, ezzel a B-döntőbe került – számolt be az MTI. A B-döntőben aztán Kiss a spanyol Corbera és a lengyel Borowska mögött a harmadik helyen ért célba,

így összesítésben a 11. helyet zárt.

Az olimpiai újonc korábban Nagy Biankával egy hajóban az 500 méteres távon 54 századmásodperccel maradt le a dobogóról, és végzett a negyedik helyen.

Kiss Ágnes 19 évesen bizonyított az olimpián Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány a reménység teljesítménye kapcsán így nyilatkozott az MTI-nek:

„A férfi és a női kenupárosunk is szerezhetett volna érmet.

Kiss Ágnes úgy jött az olimpiára, hogy nem is indult felnőttvilágversenyen, csak az Európa Játékokon tavaly.

Ő kicsit többet várt magától, és ez - azt gondolom - rányomta a bélyegét a teljesítményére. De nagyon közel voltak az éremhez.”

Szombaton nem került főszerepbe korosztályos sportoló az ötkarikás játékokon. A nap utánpótláskorú aranyérmese a 19 éves vízilabdázó, Isabel Piralkova Coello lett, miután a spanyol női válogatott 11-9-re legyőzte a döntőben az ausztrálokat. A 2005-ben született ígéret így az augusztus végi, zágrábi U19-es Európa-bajnokságon már olimpiai bajnokként ugorhat vízbe többek között a magyar lányok ellen.

(Kiemelt képünkön: Kiss Ágnes Fotó: MTI/Kovács Tamás)