UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Olimpiai játékok, 2024

2024-08-11 21:35

Három magyar utánpótláskorú éremmel zárult az olimpia

Véget ért a 2024-es párizsi olimpia, amelyen a 18 éves tekvondós, Márton Viviana arany-, míg a 20 éves kajakos, Fojt Sára két bronzérmet szerzett.

Tizenhat nappal a megnyitó után véget ért a Párizsban a XXXIII. nyári olimpia, amelyen a magyar küldöttség hat arany-, hét ezüst- és hat bronzéremmel a 14. legeredményesebb ország volt. A tizenkilenc dobogós helyezésből hármat utánpótláskorú versenyzők szereztek. 

Olimpiai bajnok lett a 18 éves tekvondós, Márton Viviana, aki ezzel hazánk első érmét szerezte a sportágban. A magyar lány a döntőben és az elődöntőben is két menetben győzött, a finálé utáni interjúban pedig elmondta, hogy: 

Végig azt mondogattam magamban, hogy én vagyok a legerősebb, a leggyorsabb, a legjobb...

A végeredmény pedig csak megerősíthette ebben. 

A Pupp Noémi, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra és a 20 éves Fojt Sára alkotta női kajak négyes gyengébb kezdés után, remek hajrával a harmadik helyen ért célba, így a magyar hajó megszerezte az első érmet kajak-kenuban Párizsban. A fiatal magyar versenyző viszont kettesben is érdekelt volt 500 méteren: Fojt és Pupp párosa hosszas vizsgálódás után a német hajóval holtversenyben bronzérmes lett, míg a második helyen Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra ért célba.

Fojt még az első érme után azt nyilatkozta, hogy azt álmodta, olimpiai érmes lesz – a valóság pedig összért az álommal, ráadásul kettőt is hazavihet a medálból. 

Párizsban összesen tíz utánpótláskorú magyar versenyző indult, róluk a játékokat megelőzően ITT írtunk, továbbá a párizsi olimpiával kapcsolatos összes cikkünket – beleértve a napi összefoglalókat – ITT olvashatják. 

(Kiemelt képünk forrása: