UtánpótlásSport
2024. október 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2024-08-14 16:37

Öt éve fogadta be a Márton ikreket a hazai szövetség

Márton Zsolt Krisztián, a Magyar Taekwando Szövetség elnöke a Sportrádióban beszélt a Márton ikrekről, köztük az olimpiai aranyat szerző Vivianáról.

A párizsi olimpia egyetlen magyar utánpótlásérmét szerző, 18 éves Márton Vivianáról, és a reményteljes hazai korosztályos versenyzőkről is beszélt a Sportrádió Hazafutás című műsorában a magyar szövetség elnöke, Márton Zsolt Krisztián.

„A kinti klubjuk edzője megkereste a magyar szövetséget, és megkérdezték, hogy indulhatnának-e a lányok magyar színekben. Akkor még nem látszott, hogy belőlük később olimpiai bajnok lehet, de az igen, hogy nagyon tehetségesek. Öt éve befogadtuk őket, azóta folyamatosan észrevehető volt rajtuk a fejlődés. Jó kapcsolat alakult ki a madridi klub és a magyar szövetség között” – idézi a Márton ikrekkel kapcsolatban az NSO Márton Zsolt Krisztiánt.

Szerencsés helyzetben vagyunk, mert sok fiatal feltörekvő versenyzőnk van. Sokan vannak Vivianáék mögött, akik szeretnének kijutni. Érdemes megjegyezni, hogy ez hosszú évek folyamata, munkája volt

 tette hozzá a szövetség elnöke.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA hallgathatja meg!

(Kiemelt képünkön: Márton Viviana az olimpián Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)