UtánpótlásSport
2024. szeptember 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda Ifjúsági fiú kézilabda Európa-bajnokság

2024-08-16 21:24

Kikapott a svédek elleni elődöntőben, bronzmeccses az Eb-n az U18-as fiúválogatott

A biztató kezdés ellenére 12 góllal kikapott a svédektől az Eb-elődöntőben a magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott, így vasárnap a bronzéremért léphet majd pályára Montenegróban.

A magyar ifjúsági (U18-as) fiú kézilabda-válogatott a csoportja második helyén jutott tovább a Montenegróban zajló korosztályos Európa-bajnokság felsőházi középdöntőjébe, amely során újabb kvartettben kellett megméretnie magát. Ebben a szakaszban előbb a németeket, majd a szerbeket is legyőzte a Gulyás István szövetségi edző által irányított csapat, amely végül ismét másodikként zárt, miután a dánokkal szemben három góllal maradt alul.

Ennek ellenére bejutott a torna elődöntőjébe, három északi gárda mellett: délután a dánok 34–26-ra verték az izlandiakat, ezzel bejutottak a fináléba,  legjobb négy között azzal a svéd válogatottal találkozott az együttesünk, amelytől az első csoportkör utolsó mérkőzésén kilenc góllal kapott ki.

A kezdésre nem lehetett panasz, hatékonyan támadott a magyar válogatott, amely rögtön magához ragadta a kezdeményezést, így a németek futottak az eredmény után: az első szűk negyedóra biztatóan alakult, annak ellenére, hogy komoly előnyt nem sikerült kialakítani, aztán viszont átvették a vezetést a svédek. Többször négy találattal is elléptek, ehhez képest a félidei kétgólos hátrány nem nézett ki rosszul magyar szemszögből, semmi sem volt még veszve.

A második játékrészben viszont nem sikerült visszatalálni az első tíz percben mutatott játékhoz, fokozatosan nőtt a különbség. Sok ziccert hibázott a magyar együttes, pedig a beállókat sokszor sikerült megtalálni, hátul pedig nem nagyon volt ellenszer a svéd támadásokra, így az utolsó negyedórára 30–20-as állásnál fordultak rá a felek.

Nagy hátrány volt ez, amiből végül a hajrában sem sikerült faragni, végül

12 góllal kapott ki a magyar válogatott, amely így az ifjúsági fiú Európa-bajnokság bronzmeccsén játszhat vasárnap 17 órától; az ellenél Izland csapata lesz.

„Amíg az elején tartottuk a stratégiánkat, teljesen jó volt a mérkőzés. Ami bosszantó, hogy ugyanazt játszották, mint a csoportmeccsen, fel is készültünk erre, de sokszor belehibáztunk védekezésben, előre pedig félszegek voltunk, a helyzetkihasználás pedig katasztrofális volt, emiatt pedig elbizonytalanodtunk. Jobb csapat a svéd, van még hova fejlődni” – összegzett Gulyás István szövetségi edző.

IFJÚSÁGI FIÚ KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (Montenegró)
Elődöntő:
Magyarország–Svédország 27–39 (15–17)

A mérkőzés jegyzőkönyve ITT érhető el.

(Kiemelt képünkön: Fazekas Máté akcióban Fotó: Stefan Ivanovic/HFMNE)