UtánpótlásSport
2024. szeptember 12.
  • instagram
U17-es öttusa-világbajnokság, Caldas da Rainha
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2024-08-22 09:03

A kalapácsvető Viszkeleti Villő bízik a jó vb-helyezésben

A 19 éves kalapácsvető, Viszkeleti Villő a nevezési lista negyedik legjobb eredményével várja a perui U20-as világbajnokságot.

A szombathelyi Dobó SE 19 éves kalapácsvetője, Viszkeleti Villő másodszor utazik Dél-Amerikába, hogy korosztályos világbajnokságon vegyen részt.

Németh László és Németh Zsolt tanítványa ugyanis két éve, még U18-asként kiharcolta a részvételi jogot a kolumbiai Caliban rendezett U20-as világbajnokságon, melyen aztán bravúros teljesítménnyel az előkelő ötödik helyen zárt. Ebben az esztendőben nem mellesleg U18-as Eb-ezüstérmes is lett.

Most augusztus 27. és 31. között Peru fővárosa, Lima lesz a házigazdája az U20-as atlétikai vb-nek. Villő bizakodva várjhatja a megméretést, hiszen az év elején 64 méter fölé került az egyéni csúcsa,

június végén pedig már 65,13 méterig is eljutott.

Utóbbi eredmény a hatodik helyet jelenti a korosztály világranglistáján.

„Eddig jól alakul ez az év számomra, nagyon örülök, hogy több alkalommal is sikerült egyéni csúcsot dobnom – mondja. – A 63 méter feletti eredményeket már stabilan tudom, a 65 méteres dobás pedig biztató. Jó formában vagyok, az utóbbi időben jól mentek az edzések.

A gyakorlásokon többször dobtam az egyéni csúcsom közelében vagy annál jobbat is.

Remélem, hogy az idei fő versenyemen ki tudom hozni magamból a legtöbbet.”

Viszkeleti Villő második U20-as vb-jére készül Forrás: Unger Tamás

Villőre egyébként jellemző – és jó versenyzőtípusról árulkodik –, hogy a nagy viadalain előrébb végez, mint ahányadik helyen rangsorolva van.

„Most a világranglistán a hatodik vagyok, de a világbajnokság nevezési listáján a negyedik legjobb idei eredmény az enyém, mert ketten nem jönnek azok közül, akik előttem állnak. Ez nekem jó hír, de

először arra törekszem majd, hogy a selejtezőből továbbjussak. Ha megvan, utána lehet a döntőn gondolkodni.

Természetesen azt szeretném, hogy a legjobbkor sikerüljön a legnagyobbat dobnom. Talán előny, hogy már jártam Dél-Amerikában egy vébén, és van tapasztalatom az ottani körülményekről. Kolumbiában sem volt problémám az átállással, szerintem most sem lesz, így nagyon bízom a jó helyezésben.”

(Kiemelt képünkön: Viszkeleti Villő Fotó: Cseh Gábor)