UtánpótlásSport
2024. szeptember 16.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-08-22 15:53

Újra Barca-tornát rendeznek Budapesten

Negyedik alkalommal rendezi meg nemzetközi labdarúgótornáját a Barca Academy Hungary augusztus 27–28-án Csepelen.

A Barca Academy Hungary már a negyedik nemzetközi labdarúgótornájára készül. A viadalt a csepeli THSE pályáján, négy korosztálynak – a 2013 és a 2016 között született évjáratoknak – rendezik meg augusztus 27–28-án. A Barca Academy Hungary Cupon természetesen a részt vesz a névadó FC Barcelona, valamint a legjobb magyar, szlovák, szerb, osztrák, román, montenegrói és norvég utánpótláscsapatok is – írta a közleményben a klub.

„Ha augusztus, akkor Barca Academy Hungary Cup!

A torna a negyedik kiírásához érkezett, így nyugodt szívvel mondhatjuk, ez már hagyomány. Kiváló magyar és nemzetközi csapatok fogadták el a meghívásunkat, idén már egy norvég együttes is érkezik a tornára, így újabb rekordot döntünk: nyolc nemzet képviselteti magát eseményünkön. Kiváló erőpróba lesz minden résztvevő számára, hiszen már az új szezonban egy rangos nemzetközi tornán tudják megmérettetni magukat. A játékosok megismerkedhetnek más futballkultúrából érkező csapatokkal és jelentős nemzetközi tapasztalatokat gyűjthetnek” – mondta el Balogh Barna, a Barca Academy Hungary vezérigazgatója.

Martí Nadal Velasco, a FC Barcelona Közép-Európai Akadémiájának szakmai igazgatója pedig így fogalmazott:

„Büszkék vagyunk rá, hogy évről évre házigazdája lehetünk ennek a különleges tornának. Ez megmutatja, hogy képesek vagyunk egy ilyen volumenű esemény folyamatos megrendezésére, amelyre

minden évben eljön az FC Barcelona egyik csapata.

Köszönöm a kollégáknak a kitartó munkáját, mert lehetővé teszik, hogy a szurkolók testközelből figyelhessék, milyen stílusban futballoznak az Európa több tájáról érkező csapatok.  A játékosok számára pedig kiváló lehetőség, hogy kapcsolatokat építsenek, megismerjék más országok kultúráját mind a pályán, mind azon kívül."

(Kiemelt képünk forrása: Barca Academy Hungary)