UtánpótlásSport
2024. szeptember 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda Ifjúsági leány kézilabda-világbajnokság

2024-08-23 16:58

Bronzmeccses a magyar U18-as leányválogatott a Kínában zajló világbajnokságon

Gyenge támadójátéka miatt kikapott a spanyolok elleni elődöntőben, így bronzmeccses az U18-as leány kézilabda-válogatott a Kínában zajló világbajnokságon.

A százszázalékosok csatája – így is fel lehetett vezetni a Magyarország–Spanyolország összecsapást az ifjúsági leány kézilabda-világbajnokság elődöntőjében, ugyanis a két együttes egyaránt megnyerte az addigi hat meccsét a Kínában zajló eseményen; ugyanezt a másik, a legjobb négy között megrendezett mérkőzés résztvevőiről nem mondhattuk el, hiszen a dánok és a franciák is kikaptak már egyszer az elődöntőig vezető úton. Ezt a párharcot 21–20-ra az északiak nyerték meg, így abban bízhatott a Bohus Beáta szövetségi edző vezette magyar társaság, hogy velük találkozik majd vasárnap, mert az a döntőbe jutást jelentette volna.

A kezdés viszont finoman szólva sem a magyar elképzelések szerint alakult.

A spanyolok hamar elhúztak, ugyanis az első perctől küszködött támadásban a válogatottunk: a lányok rájuk nem jellemző hibákat vétettek, egy az egy ellen nem bírtak a spanyol védőkkel, az összjáték nem működött, így 4–1-re, majd 7–2-re is elhúzott az ellenfél. Utóbbi állást a 18. percben mutatta az eredményjelző, ezt követően sikerült újra betalálni a magyar kézilabdázónak. Mínusz hat is volt már a félidő hajrájában, amiből kettőt sikerült faragni: négyre zárkózott a csapatunk, ám az ellenfél a 30 perc letelte után időntúli szabaddobásból is betalált, így 12–7-tel fordultak a felek.

A második játékrész már jobban indult, az első percet 2–0-ra nyerték a magyarok, ám annak ellenére sem tudták igazán megközelíteni az ellenfelüket, hogy a spanyolok az első 12 percben mindössze kétszer találtak a kapunkba. A csapatunk is küszködött a góllövéssel, amit jól mutat, hogy 14–10-ről több mint hat percen át nem mozdult el az állás. A spanyolok is sokat hibáztak, sorban maradtak ki a ziccereik,

két gólnál közelebb pedig a folytatásban sem jutottak hozzájuk a magyar lányok,

akik végül mindössze 16 találatig jutottak ezen a találkozón – ennyivel nem lehet továbbjutni a vb-elődöntőben, igaz, a meccs előtt a 19 esetében is hasonlóan gondolkodtunk volna…

A legfájóbb, hogy a gyenge támadójáték ellenére is volt lehetőség a továbbjutásra, ám nem sikerült átbillenni a holtponton; a magyar lányok így a bronzmérkőzésen lépnek majd pályára vasárnap délután, a franciák ellen.

Ifjúsági leány kézilabda-világbajnokság, Kína
Elődöntő:
Magyarország–Spanyolország 16–19 (7–12)
A találkozó jegyzőkönyve ITT érhető el. 

A magyar ifjúsági leányválogatott kerete:
Kapusok: Grebenár Réka (NEKA), Lukács Boglárka (Bajnok DSE Nemesvámos), Majoros Gréta (PC Trade Szegedi NKE)
Jobbszélsők: Papp Dorka (Ferencvárosi TC), Varga Dalma (Győri ETO KC)
Jobbátlövők: Fazekas Virág (NEKA), Kriston Kíra (NEKA)
Irányítók: Keceli-Mészáros Renáta (NEKA), Pálmai Liza (NEKA), Rédecsi Polett (Győri ETO KC)
Beállók: Seres Liza (NEKA), Szép Nóra Viktória (Moyra-Budaörs Handball)
Balátlövők: Balogh Veronika (Ferencvárosi TC), Kacsó Noémi (Praktiker-Vác), Szeibert Anna (Ferencvárosi TC), Vári Arina (Győri ETO KC)
Balszélsők: Bede Fanni (Ferencvárosi TC), Mihály Hanna (NEKA)