UtánpótlásSport
2024. szeptember 13.
  • instagram
U17-es öttusa-világbajnokság, Caldas da Rainha
Keresés:

Sportágak

Kézilabda Ifjúsági leány kézilabda-világbajnokság

2024-08-25 11:26

Bronzérmet szerzett a magyar U18-as leányválogatott a Kínában zajló világbajnokságon

Izgalmas végjátékban legyőzte a francia csapatot, és megszerezte a bronzérmet az U18-as leány kézilabda-válogatott a Kínában zajló világbajnokságon.

Az elődöntőig hibátlan mérleggel menetelt a magyar ifjúsági leány kézilabda-válogatott a Kínában zajló világbajnokságon, a legjobb négy között viszont az addigi leggyengébb teljesítményével a spanyolok ellen nem tudta kiharcolni a döntőbe jutást a Bohus Beáta szövetségi edző vezette csapat. A gépezet elsősorban támadásban akadozott, mindössze 16 gólt hozott össze a társaság, így az sem segített, hogy csak 19-et kapott.

Csüggedni viszont nem volt idő, hiszen magyar idő szerint vasárnap délelőtt már a bronzmérkőzésen kellett fellépni a lányoknak. Az ellenfél ismerős lehetett: a tavalyi ifjúsági Európa-bajnokságon egyetlen csapattól kapott ki a végül ötödikként záró válogatott, a franciáktól, akik ellen eljött a visszavágás lehetősége a kínai vb utolsó napján.

A meccs első perceit nézve úgy tűnt, mintha a magyarok elődöntője folytatódott volna, öt perc után 1–1 állt az eredményjelzőn, ezt követően viszont „belendültek” a felek: a magyar lányok vették a kezükbe a gyeplőt, a sokat hibázó franciák futottak az eredmény után. A félidő hajrájában többször négy góllal is sikerült ellépni, végül 16–13-as állásnál fordultak a felek – jól játszottak a magyar lányok, akik bizakodva várhatták a folytatást.

Ahogyan várható volt, a franciák rohamoztak a fordításért a második félidőben, sokáig eredménytelenül, a magyarok ugyanis tartották az első játékrészben kialakított előnyt, többször ismét el tudtak húzni négy góllal, a hajrá mégis izgalmasan alakult. Az utolsó nyolc percben nem sikerült betalálni a magyar csapatnak, az 55. minutumban pedig már 25–24-re változott az állás. A kapuban Majoros Gréta parádézott a végjátékban, két perccel a vége előtt hetest is védett, és a franciák utolsó lövését is hárította, meggátolva az egyenlítést.

A magyar válogatott a győzelemmel megszerezte a bronzérmet az ifjúsági leány kézilabda-világbajnokságon.

Frissítés: a világbajnokság döntőjében az egy körrel korábban a magyarokat megállító Spanyolország válogatottja ötgólos hátrányból felállva 23–22-re verte Dánia csapatát, és megszerezte az aranyérmet.

Ifjúsági leány kézilabda-világbajnokság, Kína
Bronzmérkőzés:
Magyarország–Franciaország 25–24 (16–13)
A találkozó jegyzőkönyve ITT érhető el. 

A magyar ifjúsági leányválogatott kerete:
Kapusok: Grebenár Réka (NEKA), Lukács Boglárka (Bajnok DSE Nemesvámos), Majoros Gréta (PC Trade Szegedi NKE)
Jobbszélsők: Papp Dorka (Ferencvárosi TC), Varga Dalma (Győri ETO KC)
Jobbátlövők: Fazekas Virág (NEKA), Kriston Kíra (NEKA)
Irányítók: Keceli-Mészáros Renáta (NEKA), Pálmai Liza (NEKA), Rédecsi Polett (Győri ETO KC)
Beállók: Seres Liza (NEKA), Szép Nóra Viktória (Moyra-Budaörs Handball)
Balátlövők: Balogh Veronika (Ferencvárosi TC), Kacsó Noémi (Praktiker-Vác), Szeibert Anna (Ferencvárosi TC), Vári Arina (Győri ETO KC)
Balszélsők: Bede Fanni (Ferencvárosi TC), Mihály Hanna (NEKA)

(Kiemelt képünk forrása: IHF/kolektiff/Nebojsa Tejic)