UtánpótlásSport
2024. szeptember 16.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-08-27 14:15

Három utánpótláskorú Marco Rossi keretében

Kerkez Milos mellett Yaakobishvili Antal és Vas Gábor is utánpótláskorúként kapott meghívót a labdarúgó-válogatott keretébe.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi négy olyan újoncot hívott meg a szeptemberi Nemzetek Ligája mérkőzésekre készülő keretébe, akik korábban nem szerepeltek nála – írja az NSO.

Ide tartozik az újpesti Gergényi Bence, a kecskeméti Nikitscher Tamás,

a Gironából a 20 éves Yaakobishvili Antal és a Paksból a nem egészen 21 esztendős Vas Gábor. Utóbbi kettő játékos mellett a 20 éves Kerkez Milos a keret harmadik utánpótláskorú tagja.

A visszatérők közé tartozik az egyszeres válogatott, ifjabb Dárdai Pál, kapusposzton pedig a kerettagságig már korábban is eljutó, de pályára még nem lépő, fehérvári Tóth Balázs.

Az Eb-kerethez képest kimaradt Szappanos Péter, Fiola Attila, Szalai Attila, Lang Ádám, Kleinheisler László, Callum Styles.

Vas Gábor a klubja honlapján így nyilatkozott a behívóról:

„Ha a kupagyőzelemre azt mondtam, fel sem tudom fogni, ezt még talán annyira sem. Nagyon boldog vagyok, még nem fogtam fel, mit is jelent, talán, majd ha bemegyek a Telki edzőközpontba, és szembesülök mindennel. Szeretnék jó teljesítményt nyújtani, és mérkőzéseken is bemutatkozni.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Tóth Balázs (Fehérvár FC)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Gergényi Bence (Újpest FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Yaakobishvili Antal (Girona – Spanyolország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Bolla Bendegúz (Rapid Wien – Ausztria), Kata Mihály (MTK), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Nikitscher Tamás (Kecskeméti TE), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Vas Gábor (Paks)
TÁMADÓK: Ádám Martin (Aszterasz Tripolisz – Görögország), Csoboth Kevin (Újpest FC), ifjabb Dárdai Pál (Hertha BSC – Németország), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Torino – Olaszország), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

(Kiemelt képünkön: Vas Gábor Forrás: paksifc.hu)