UtánpótlásSport
2024. szeptember 16.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-08-28 18:13

Az U17-es leányválogatott egy góllal kikapott a szlovákok elleni felkészülési meccsen

A Dunaszerdahelyen megrendezett mérkőzésen a szlovák U17-es leány labdarúgó-válogatott 1–0-ra legyőzte a magyar csapatot.

A novemberi Eb-selejtezőkre készülő U17-es leány labdarúgó-válogatott augusztus 28-án a szlovák korosztályos együttessel mérte össze tudását Dunaszerdahelyen – írja az mlsz.hu.

Az első tíz percben a magyarok birtokolták többet a labdát, Gégény Petra révén pedig az első kapura lövést is csapat jegyezte. a 19. percben viszont szép szlovák összjátékot követően, a tizenhatoson belülről megszerezte a vezetést a hazai együttes. Ezek után a magyar válogatott vette át az irányítást, a szünet előtti utolsó percekben sikerült nyomás alá helyezni a szlovák kaput. Gégény a lefújás előtt háromszor is kapura lőtt, de a szlovák kapus mindannyiszor hárított.

A magyar csapat a szünet után folytatta az első játékrész végén mutatott dinamikus játékot: a 46. percben a francia bajnokságban játszó Horváth Petra lövése után a labda a jobb kapufán csattant. A folytatásban is a mieink voltak mezőnyfölényben, de

nem sikerült gólra váltani a helyzeteket, így a szlovák együttes megnyerte a találkozót.

A lányok legközelebb október 5-én Belgium ellen játszanak felkészülési mérkőzést, majd novemberben Európa-bajnoki selejtezőn lépnek pályára Telkiben az észak-macedón, a litván és az andorrai válogatott ellen.

„Nagyon hasznos mérkőzésen vagyunk túl, bár az eredménynek természetesen nem örülünk, a csapat játékában voltak biztató jelek. A lehetőségeink megvoltak és azt is láttuk, hogy miben kell még fejlődnünk. Továbbra is azon vagyunk, hogy megtaláljuk azokat a játékosokat, akik az Eb-selejtező időszakában a legtöbbre lehetnek képesek. A mai mérkőzésen kiegyenlített első félidőt játszottunk, egy védekezési hibából azonban a szlovákok szereztek gólt. A második félidőben játékban ellenfelünk fölé nőttünk, több helyzetet alakítottunk ki, lehetőségeinket azonban sajnos nem sikerült gólra váltanunk. Meg kell tanulnunk a mérkőzés elejétől kezdve élesebbnek lenni, valamint fizikálisan és mentálisan is előre kell lépnünk” – nyilatkozta Gajdóczi Tibor szövetségi edző.

Magyarország–Szlovákia 0–1 (0–1)
Magyarország: Krizsán Nikolett - Szabó Melissza, Jákri Dóra, Árvay Sára, Gágyor Zilla (Tóth Adél, 46.) - Hanász Vanda, Brekovszki Julianna (Sági Panna, 53.) - Perjési Lilla (Tóth Ramóna, 46.), Horváth Petra, Gégény Petra (Kovács Petra, 76.) - Turi Bori (Alasz Hanna, 46.)