UtánpótlásSport
2024. szeptember 14.
  • instagram
U17-es öttusa-világbajnokság, Caldas da Rainha
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-08-29 18:39

A születésnapos Vas Gáborral és Simon Barnabással a kezdőben kapott ki a Paks a KL-rájátszásban

A Paksi FC labdarúgócsapata a cseh Mlada Boleslav ellen kikapott, így nem jutott Konferencialiga főtáblájára. A tolnai együttesben kezdőként szerepelt a 21. születésnapját csütörtökön ünneplő Vas Gábor, valamint a 20 éves Simon Barnabás.

Történelmi lehetőség előtt állt a kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató Paksi FC labdarúgócsapata, ugyanis egy győzelemre volt attól, hogy első alkalommal valamelyik európai kupasorozat főtáblájára jusson. A Konferencialiga-szerepléshez a cseh Mlada Boleslav csapatát kellett volna megvernie a tolnai együttesnek a telt házas Fehérvári úti stadionban. A rájátszás első mérkőzésén ugyan 2–1-re vezetett a Paks, a csehek egyenlíteni tudtak a hosszabbításban, így teljesen nyílt a második találkozó.

A visszavágóra Bognár György vezetőedző a csehországi meccshez hasonlóan a kezdőcsapatba nevezte a 20 éves kapust, Simon Barnabást, továbbá a 21. születésnapját ünneplő Vas Gábort, akit nem mellesleg Marco Rossi szövetségi kapitány kedden meghívott a felnőttválogatottba.

Az első félidőben nem esett gól, azonban a második játékrészt elején kétszer is betaláltak a csehek – mindkétszer tehetetlen volt Simon. Akárcsak a hosszabbításban, amikor a Mlada Boleslav beállította a 3–0-s végeredményt.

(Kiemelt képünkön: A 21. születésnapját ünneplő Vas Gábor Forrás: paksifc.hu)