UtánpótlásSport
2024. szeptember 14.
  • instagram
U17-es öttusa-világbajnokság, Caldas da Rainha
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-08-29 18:07

Szélesi Zoltán keretet hirdetett az U21-es Európa-bajnoki selejtezőre

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott szeptember 5-én felkészülési meccset játszik Szlovákiával, majd szeptember 9-én Európa-bajnoki selejtezőt Spanyolország ellen. A szövetségi edző, Szélesi Zoltán keretet hirdetett.

Az U21-es labdarúgó-válogatottra még három Európa-bajnoki selejtező mérkőzés vár, a kijutási esélyek pedig meglehetősen alacsonyak, mondhatni, már csak matematikailag van sansz kvalifikálni a 2025-ös kontinensviadalra. Legközelebb szeptember 9-én a bombaerős spanyolokat fogadja Szélesi Zoltán szövetségi edző csapata Kecskeméten, ám előtte, szeptember 5-én az Új Hidegkuti Nándor Stadionban Szlovákia ellen játszik felkészülési meccset.

A tréner keretet hirdetett a két találkozóra.

AZ U21-ES VÁLOGATOTT KERETE:

Kapusok:

Hegyi Krisztián (Motherwell FC)
Pécsi Ármin (Puskás Akadémia)
Dúzs Gellért (Bp. Honvéd)

Védők:

Baráth Péter (Raków)
Várkonyi Bence (ZTE)
Szabó Alex (Bp. Honvéd)
Alaxai Áron (Nyíregyháza)
Csinger Márk (DAC)
Debreceni Ákos (Kazincbarcika)

Középpályások:

Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd)
Eördögh András (Tatabánya)
Horváth Artúr (MTK Budapest)
Michael Okeke (Manchester City)
Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd)
Vajda Botond  (DVSC)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Katona Bálint (Ferencváros)
Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Vitális Milán (DAC)

Támadók:

Vancsa Zalán (Lommel SK)
Gruber Zsombor (Ferencváros)
Molnár Rajmund (MTK Budapest)
Lisztes Krisztián  (Eintacht Frankfurt)
Damir Redzic (DAC)
Dénes Csanád (ZTE FC)

Szélesi az mlsz.hu-nak így nyilatkozott:

„Az U21-es kerethirdetések sajátossága, hogy sokszor le kell mondanunk a korosztály legjobbjairól, akik teljesítményük alapján már a felnőttválogatottnál bizonyíthatnak. Örülök, hogy ezúttal is jó néhány fiatal labdarúgó megkapta a lehetőséget Marco Rossitól. A mi feladatunk az, hogy új játékosokat találjunk a helyükre, akik reményeim szerint élni tudnak majd az eséllyel. Vannak olyan labdarúgók is a korosztályban, akik korábban már felkeltették a szövetségi kapitány figyelmét, de jelenleg különböző okokból nem kapnak elegendő játéklehetőséget a klubjukban, számukra az U21-es válogatottság segítséget jelenthet abban, hogy több mérkőzés legyen a lábukban, és visszanyerjék a csúcsformájukat."

A soron következő meccsekről pedig így vélekedik:

„A két mérkőzés közül természetesen a spanyolok elleni Európa-bajnoki selejtező kap nagyobb figyelmet a felkészülés során, de a szlovákok ellen is fontos az eredmény, szeretnénk győzelemmel hangolni a kecskeméti összecsapásra. A budapesti mérkőzés egyben főpróbája is lesz a spanyolok elleni Eb-selejtezőnek. Próbálunk minél több játékosnak lehetőséget adni, és a találkozó tapasztalatai alapján állhat majd össze a második meccs kezdőcsapata. Azt hiszem, a spanyol válogatottat senkinek sem kell bemutatni, korosztályos szinten is a világ legjobbjai között tartják számon, minden poszton nemzetközileg is kiemelkedő játékosai vannak. Ezen a meccsen kulcsfontosságú lesz a védekezés minősége, de abban bízom, hogy nem kizárólag arról szól majd számunkra a mérkőzés, hanem meglesz bennünk a kellő kurázsi, és meg tudjuk nehezíteni az ellenfelünk dolgát."

(Kiemelt képünk forrása: MLSZ)