UtánpótlásSport
2024. szeptember 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda Ifjúsági leány kézilabda-világbajnokság

2024-08-31 14:50

Az ifi vb egyik legjobbja, Fazekas Virág Dániában folytatja a pályafutását

A vb-bronzéremmel záró ifjúsági leány kézilabda-válogatott egyik vezére volt a torna All Star-csapatába beválasztott gólkirály, Fazekas Virág, aki szeptembertől Dániában folytatja a pályafutását.

Örökké emlékezetes kalandban volt része az ifjúsági, vagyis az U18-as leány kézilabda-válogatott tagjainak, akik húsz napot töltöttek el Kínában, nyolc világbajnoki meccsen léptek pályára, abból pedig hetet megnyertek – egyedül a későbbi győztes spanyolok tudták megállítani őket az elődöntőben.

A magyar csapat egyik legjobbja a 17. születésnapját szerdán ünneplő Fazekas Virág volt, aki a torna legeredményesebb játékosa lett és az All Star-csapatba is bekerült.

„Kedd hajnalban érkeztünk vissza Magyarországra. Visszaállni nem volt nehéz az időeltolódást követően, ebben sokat segített, hogy mindenki nagyon fáradt volt, nem volt gond az alvással – kezdi az Utánpótlássportnak az élménybeszámolóját Fazekas. – Nagyon boldog vagyok, óriási élmény volt ez a három hét, tele kihívásokkal; az étkezéssel akadtak gondjaink, az időjárás pedig extra meleg volt, ezekhez hozzá kellett szokni. Büszke vagyok, hogy ezek ellenére is elértük a dobogót.”

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt a fiatal azt mondta a honlapunknak a magyar szempontból ötödik hellyel záródó ifjúsági Európa-bajnokság után (amelyen a vb-hez hasonlóan bekerült a torna legjobbjait felvonultató csapatba), hogy a küzdős, szoros meccseken szeret igazán játszani; ebből bőven kijutott neki Kínában.

„Azóta is így gondolom, a ki-ki meccsek a legjobbak, az örömünk pedig még nagyobb volt, hogy szinte mindegyik összecsapásunkon az utolsó pillanatig kellett küzdeni. Éremért utaztunk ki, az pedig külön remek, hogy a spanyolok elleni elődöntő után fel tudtunk állni, hogy aztán felejthetetlen mérkőzésen nyerjünk a franciák ellen, mindenki hozzátett a sikerhez. Az, hogy ott lehetek egyénileg is a legjobbak között, eszembe sem jutott,

csak a legvégén tudatosult bennem, hogy mi történt, amikor megkaptam a különdíjat. Kiváló érzés, hiszen ez visszacsatolás arról, hogy jó úton haladok a céljaim felé.

De vajon mik azok a bizonyos célok? Fazekas az elmúlt évadban már a NEKA NB I-es együttesében is pályára léphetett több alkalommal, szeptembertől viszont új fejezet kezdődik a pályafutásában, amit Dániában, a Sönderjyske utánpótláscsapatánál, a Rodekro-Aabenraanál folytat.

„Szeptember ötödikén utazok ki. Ebben az évben fogalmazódott meg bennem, hogy szeretnék új kihívásokat magam elé állítani, és hamar felmerült a külföld lehetősége is. A dán klub a tavalyi ifjúsági Eb óta tudott rólam, a kapcsolat felvételében pedig a nevelőedzőm, Szedlák Nikolett is segített. Március elején jártam először kint, nem gondolkodtam sokat a döntésen. Nagyon izgatott vagyok, kicsit félek is, mert nagy váltás lesz, de nyitott vagyok az újdonságokra, a kinti kultúrára, másfajta gondolkodásra. A türelem lesz a kulcs, meg akarom érteni a nyelvet, felvenni a tempót, és jöhetnek a kihívások!”

(Kiemelt képünk forrása: IHF)