UtánpótlásSport
2024. szeptember 15.
  • instagram
U17-es öttusa-világbajnokság, Caldas da Rainha
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2024-08-31 22:50

Sárközi Zsuzsa hetedik helyével zárult a limai ifjúsági vb

A miskolci Sárközi Zsuzsa (70 kg) hetedik helyen végzett a limai ifjúsági cselgáncs-világbajnokság egyéni versenyeinek záró napján.

Horváth Nándor (73 kg; MTK) pénteki első körös búcsúja után szombaton Krüpl Georgina (70 kg) és Sárközi Zsuzsa (70 kg) személyében két magyar dzsúdós szereplését figyelhettük a perui Limában zajló ifjúsági világbajnokságon, az egyéni versenyek utolsó napján.

A miskolci Sárközi Zsuzsa jól kezdett: az első körben intésekkel verte a kolumbiai Karen Bermudezt. Majd jött a törökök korosztályos vb-ezüstérmes és Európa-bajnok, első helyen kiemelt versenyzője, Tuana Gulenay.

Bár az ellenfél volt az összecsapás egyértelmű esélyese, Sárközinek sikerült borítania a papírformát,

miután bő egy perc elteltével a törököt leléptette a mérkőzésvezető. A negyeddöntőben a horvát Nika Slacek következett, akivel Zsuzsa több mint hét percig tartó, hosszabbításos maratoni csatát vívott, de ezúttal az intések a másik félnek kedveztek.

Az MVSC ígérete ezután a vigaszágon folytathatta, ám alulmaradt a bolgár Nadie Jaafarral szemben is, így végül a hetedik helyen végzett.

A versenynap másik magyar szereplőjének, a tatabányai Krüpl Georginának nem volt szerencséje a sorsolással, ugyanis mindjárt az első körben japán riválist, Ajka Nisinót kapta meg ellenfélül. Az ázsiai végül ippongyőzelmet aratott a magyar lány felett a legjobb 32 között.

Mivel a vasárnapi vegyes csapatversenyben már nem vagyunk érdekeltek, így összességében a magyar válogatott két-két ötödik és hetedik helyezéssel fejezte be szereplését, ugyanis Sárközi hetedik helyét megelőzően a korábbiakban

Galó Bence (60 kg) és Jüttner Janka (52 kg) egyaránt ötödik, Kunyik Botond (55 kg) pedig hetedik lett súlycsoportjában.

A tavalyi, zágrábi világbajnokság után

a mieink sorozatban másodjára zártak érem nélkül az ifjúsági vb-ket tekintve.

Utoljára a 2022-es, boszniai vb-n nyertek érmet az ifik, akkor Kenderesi Péter (90 kg) arany-, Kollár Sebestyén (50 kg) ezüstérmes lett.

Jövő héten a juniorok tallinni Európa-bajnokságával folytatódik a korosztályos világversenyek sora.

(Kiemelt kép forrása: EJU)